Îţi place spuma de ciocolată? Încearcă şi această reţetă simplă de tarte cu spumă de ciocolată. Sunt delicioase!
1. Pentru aluat, se mixează zahărul cu făina de migdale, untul şi zahărul vanilinat. Se adaugă oul bătut, cacaua şi făina. Se amestecă bine şi apoi se scoate aluatul care se frământă un pic la mână, se adună într-o bilă şi se dă la rece pentru două ore, în folie alimentară.
2. Apoi, se întinde aluatul şi se transferă în formele de tartă unse cu un pic de unt. Se înţeapă cu furculiţa şi se dau la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se lasă să se răcească în forme.
3. Pentru spuma de ciocolată, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Apoi, ciocolata se topeşte şi, odată devenită lichidă, se trage de pe foc şi se amestecă cu untul.
4. Se adaugă amestecul alb de gălbenuşuri şi apoi se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Se pune spuma într-un poş, se umplu tartele şi se dau la rece pentru 3 ore. Se servesc cu aşchii de ciocolată pusă la congelator şi trecută apoi rapid prin răzătoarea cu ochiuri mari sau tăiate cu un cuţit bine ascuţit.