Cum să cureți cuptorul cu microunde în 5 minute

Cum să cureți cuptorul cu microunde în 5 minute

De Ana Munteanu,

Fie că ți-a „explodat” tocănița când ai pus-o la încălzit sau a rămas un miros pregnant de mâncare care se încăpățânează să nu mai iasă, această metodă de curățare a cuptorului cu microunde e ideală. În numai 5 minute și cu ajutorul a numai 2 produse absolut banale îl vei avea din nou… ca nou!

Ai nevoie de

  • oțet
  • apă
  • 1 picătură de ulei esențial (îți recomand aroma de lămâie)
  • 1 vas de cuptor cu microunde
  • 1 scobitoare (opțional)

Umple un vas de cuptor cu microunde cu apă:  la 1-2 cești de apă adaugi 1-2 linguri de oțet. Adaugă 1 picătură de ulei esențial dacă cu vrei ca al tău cuptor să miroasă apoi a oțet. Scobitoarea are și ea scopul ei: vasele fără imperfecțiuni pot determina apa să bolborosească până la explozie. Nu e nimic grav dacă se întâmplă asta, e ceva comun, Dar dacă vrei să eviți asta, pune scobitoarea să plutească deasupra apei: bulele se vor forma în jurul ei, fără să mai explodeze.

Dă vasul la cuptor pentru 5 minute. Dacă aveai cuptorul foarte murdărit, nu scoate vasul imediat ce timpul a expirat ci mai lasă aburii formați să acționeze asupra lui încă 2-3 minute.

Atenție când scoți vasul și suportul de sticlă: vor fi extrem de fierbinți. Suportul îl vei spăla în chiuvetă, ca pe orice farfurie normală. Iar cu ajutorul unei burete îndepărtează și interiorul cuptorului, vei vedea cât de ușor de curățat este acum!

Foto: 123rf.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO