Cum să decorăm casa pentru sărbătorile de iarnă?

Cum să decorăm casa pentru sărbătorile de iarnă?

De Elisabeta Sava,

Perioada sărbătorilor este plină de magie și de frumos. Fiecare casă este cât mai împodobită și decorată, iar spiritul Crăciunului se simte peste tot. De la luminițele în toate culorile și sub diferite forme, până la ghirlande, sfeșnice, coronițe și brazi cu diferite podoabe. Atmosfera dată de o casă decorată frumos este extraordinară, în acest fel simți cu adevărat că vin sărbătorile.

Ce decorațiuni să alegi pentru casa ta?

Crăciunul este o sărbătoare minunată și foarte multă lume se bucură la venirea acestuia. Decorarea casei, însă, începe la începutul lunii decembrie, când vom folosi decorațiuni de advent pentru a intra deja în spiritul sărbătorilor. Și totul va fii minunat când vei împodobi fiecare fereastră, de unde se vor vedea luminițe, steluțe și reni. Figurinele Moș Crăciun, ren sau îngeraș sunt printre cele mai căutate. Luminile, fie că vorbim despre cele din brad sau despre ghirlandele de beculețe pe care le vei atârna la streașina casei, sunt o parte importanta din decorul de sarbatori. Bradul de Crăciun va avea și el podoabele lui. Fie că alegi să îl decorezi într-o singura culoare, sau vei alege podoabe de culori și forme diferite, vei avea de unde sa cumperi decorațiuni de Crăciun astfel încât să fii pe deplin mulțumit, iar oaspeții tăi să fie impresionați de cât de mult te-ai dedicat decorării casei. Sfeșnicele sunt un accesoriu care nu trebuie să lipsească din decorul de Crăciun. Fie că le folosești pe masă la cina de Crăciun, sau îți decorează șemineul, acestea sunt o emblemă a sărbătorilor. 

Cum să îmbinăm utilul cu plăcutul?

Pentru a fi și utile, unele dintre decorațiuni trebuie alese cu mare atenție. Printre cele pe care le luăm nu doar pentru decor, ci și pentru utilitate, se numără textile pentru bucătărie și sufragerie. Acestea sunt draperii, perne, covoare, fețe de masă și naproane, prosoape și mănuși de bucătărie. De Crăciun, găsești o varietate de astfel de produse cu diferite motive de sărbătoare imprimate. Sau pur și simplu auriu, argintiu sau roșu cu sclipici, care este o combinație care te duce cu gândul la sărbătoare. Iar daca nu vrei să încarci în plus și ești mulțumit doar cu obiectele de decor clasice, poți să alegi în continuare textilele clasice, draperii în tonul potrivit sufrageriei tale, fețe de masă simple. Orice variantă ai alege, gama de produse este extrem de variată și de ofertantă, încât nu ai cum să nu găsești ceea ce este pe placul tău.

Sursa de imagine:Syda Productions / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO