De Ana Munteanu,
Deși pare o procedură complicată, nu este. Învață care este cea mai rapidă și ușoară metodă de poșare a unui ou.
Ia o cană goală și pune o folie alimentară deasupra, îndeas-o ușor înăuntru – ca și cum ai face un buzunar. Toarnă un pic de ulei de măsline și întinde-l ușor cu degetele pe porțiunea dde folie din cană. Pune o cratiță cu apă la fiert.
Ia un ou, sparge-l și golește-l înăuntru. Apucă ușor de marginile din afară ale foliei, unește-le și învârte-le bine, astfel încât oul să rămână captiv acolo, să nu curgă. Fă un nod puternic, formând astfel un săculeț.
Dacî apa a fiert și bolborosește, introdu săculețul cu oul în ea. În funcție de cât de mare este oul, îi va lua cam 3-4 minute să se facă. Când e gata, scoate-l cu grijă – încearcă cu o lingură, nu să nu te opărești.
Taie punguța sub nodul făcut, cu o foarfecă și scoate oul.
Este gata de servit!