De Ana Munteanu,
Pâinea carea se mucegăiește prea repede – o problemă cu care toți ne confruntăm, la un moment dat. Ca să prevenim acest lucru, trebuie să știm doar cum să o depozităm corect, atât. Citește sfaturile de mai jos pentru a afla cum să prelungești durata de viață a pâinii și cum să previi mucegăirea ei.
Ai o cămară în care îți ții, de obicei, legumele și fructele care nu trebuie să stea la frigider? Lasă și pâinea acolo, este mediul ideal pentru ea!
Umiditatea contribuie la creșterea și dezvoltarea mucegaiului. Ține pâinea într-un mediu cât mai uscat și încearcă să nu scapi picături de apă pe ea, să nu o atingi cu mâinile ude.
Dacă ai cumpărat pâinea împachetată, ține-o în ambalajul original, de plastic, deoarece acesta oprește acumularea umezelii în interiorul acestuia.
Coșurile de pâine țin pâinea la loc întunecat, rece și fără umezeală. Cele mai bune coșuri de pâine sunt acelea din inox, lemn sau răchită.
Pâinea integrală este o alternativă mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât pâinea albă cea de toate zilele. Pe lângă valoarea nutritivă evidentă, ea mucegăiește mult mai greu decât cea albă.
Indibutabil, congelatul prelungește viața pâinii, încetinind procesul de mucegăire. Ține cont, totuși, de faptul că o eventuală congelare nu ține pâinea proaspătă la infinit, îi taie mult din aromă și umiditatea-i naturală.
Cea mai indicată metodă de congelare constă în împachetarea bucății de pâine într-o folie și introducerea ei într-o pungă de plastic.
Foto: Thinkstock