Cum să previi mucegăirea pâinii

Cum să previi mucegăirea pâinii

De Ana Munteanu,

Pâinea carea se mucegăiește prea repede – o problemă cu care toți ne confruntăm, la un moment dat. Ca să prevenim acest lucru, trebuie să știm doar cum să o depozităm corect, atât. Citește sfaturile de mai jos pentru a afla cum să prelungești durata de viață a pâinii și cum să previi mucegăirea ei.

  • Depozitează pâinea într-un loc întunecat, la temperatura camerei

Ai o cămară în care îți ții, de obicei, legumele și fructele care nu trebuie să stea la frigider? Lasă și pâinea acolo, este mediul ideal pentru ea!

  • Ține-o departe de umiditate

Umiditatea contribuie la creșterea și dezvoltarea mucegaiului. Ține pâinea într-un mediu cât mai uscat și încearcă să nu scapi picături de apă pe ea, să nu o atingi cu mâinile ude.

Dacă ai cumpărat pâinea împachetată, ține-o în ambalajul original, de plastic, deoarece acesta oprește acumularea umezelii în interiorul acestuia.

  • Investește într-un coș de pâine

Coșurile de pâine țin pâinea la loc întunecat, rece și fără umezeală.  Cele mai bune coșuri de pâine sunt acelea din inox, lemn sau răchită.

  • Pâine integrală, nu albă

Pâinea integrală este o alternativă mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât pâinea albă cea de toate zilele. Pe lângă valoarea nutritivă evidentă, ea mucegăiește mult mai greu decât cea albă.

  • Congelează pâinea

Indibutabil, congelatul prelungește viața pâinii, încetinind procesul de mucegăire. Ține cont, totuși, de faptul că o eventuală congelare nu ține pâinea proaspătă la infinit, îi taie mult din aromă și umiditatea-i naturală.

Cea mai indicată metodă de congelare constă în împachetarea bucății de pâine într-o folie și introducerea ei într-o pungă de plastic.

Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO