De ce să bagi pâine în punga cu zahăr

De ce să bagi pâine în punga cu zahăr

De Ana Munteanu,

Zahărul tău nu rămâne granulat ci devine, la scurt timp după ce ai desfăcut punga, tare ca piatra?

Cauza: nu este depozitat cum trebuie.

Soluția de prevenire e una: pâinea!

Deoarece zahărul se întărește atunci când umiditatea din pungă se evaporă, în primul rând trebuie să te asiguri că îl depozitezi etanș. În al doilea rând, aruncă o felie de pâine în pungă înainte să o închizi. Zahărul își va lua umiditatea necesară din pâine și nu se va mai solidifica.

Soluția de remediere: Dacă zahărul e deja întărit, pune-l într-un vas în cuptorul cu microunde, alături de un pahar cu apă, la temperatură mare.  Sau poți pur și simplu acoperi vasul cu un șervețel de hârtie umezit în prealabil. Rezultatul va fi același, zahărul revenind la forma inițială.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO