Dezlegare la peste Postul Craciunului 2018. Care sunt zilele și ce rețete poți să faci

Dezlegare la peste Postul Craciunului 2018. Care sunt zilele și ce rețete poți să faci

De Erika Chivu,

Dezlegare la pește în Postul Crăciunului avem în 15 zile în care este bine să profiți și să gătești rețete cu pește. Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de mulți, este ținut de credincioșii din întreaga lume. Anul acesta, Postul Crăciunului începe pe data de 14 noiembrie și se încheie în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie.

În ce zile este dezlegare la pește în Postul Crăciunului

În acest post se obișnuiește ca toți credincioșii să postească de carne, brânză și ouă și în unele zile nu se consumă deloc ulei sau vin. Postul Crăciunului este mai ușor de ținut de credincioși, deoarece în multe zile avem voie să consumăm pește. Mai exact, conform noutati-ortodoxe.ro, în luna noiembrie poți pregăti rețete delicioase din pește în zilele de: 21, 24, 25, 30 noiembrie, iar în luna decembrie pe datele de 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 13, 15, 16 și 18.

Rețete cu pește pentru zilele cu dezlegare

Poți pregăti un pește prăjit sau la cuptor, dar la fel de bine poți să faci din zilele cu dezlegare la pește o mică sărbătoare și să îți uimești familia cu un preparat surprinzător. Am ales pentru tine câteva din cele mai bune rețete cu pește.

Salată de orez cu pește și măsline

Dacă ești grăbit și nu ai idee ce să le pregătești celor dragi, o salată cu orez de pește și măsline ar fi ideală. Este gata în aproximativ 30 de minute, iar gustul este minunat. Găsești aici rețeta de salată de orez cu pește și măsline. Îți trebuie doar tre ingrediente principale – orez, pește și măsline – iar datorită condiemntelor, gustul este extraordinar.

Borș de pește

Dacă îți va fi dor în perioada postului de un borș adevărat, poți încerca în zilele de dezlegare acest borș de pește „ca la mama acasă'. Nu iți trebuie decât o oră ca să pui pe masa familiei tale un borș tradițional, ca în detal dunării.

Pește pe pat de ardei

În doar 25 de minute poți pregăti o rețetă sănătoasă și delicioasă. Ai nevoie doar de 1kg de pește, 4 ardei grași, 1 lingură de ulei, 4 căței de usturoi, câteva fire de pătrunjel și sare. Vezi cum se face peștele pe pat de ardei!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO