FELII DE DOVLEAC CU UMPLUTURĂ DIN CARNE TOCATĂ

De Ileana,

PENTRU 4 PERSOANE- PREPARARE: 35 MINUTE – COACERE: 20 – 30 MINUTE

►►1 dovleac
► 1 felie de pâine integrală
► ghimbir
► 1 căţel de usturoi
► 200 g carne tocată
► 2 linguri de ulei
► 2 cepe verzi
► 1 ou
► 50 g parmezan ras
► sare, piper măcinat

MOD DE PREPARARE:
Dovlecelul se taie jumătăţi şi se curăţă. Jumătăţile se taie în 3 – 4 felii. Se pun într-o tavă din teflon, cu apă. Se acoperă cu folie din aluminiu şi se lasă la cuptor 25 minute.
►Se înmoaie miezul de pâine în apă. Se toacă ghimbirul şi usturoiul. 2/3 din carnea tocată se căleşte în ulei. Ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu miezul de pâine, oul, carnea tocată călită şi cu cea crudă. Se iau 2/3 din brânză şi se pun în amestecul de carne.
► Se umplu feliile de dovleac şi se presară parmezan. Se dă la cuptor încă 20 – 30 minute.

Lumea Femeilor
Foto: Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete