Frunze de sfeclă cu carne tocată

Frunze de sfeclă cu carne tocată

De Ileana Voicu,

PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 35 MINUTE – COACERE: 30 MINUTE

►►frunzele de la 1 sfeclă mangold
► 1 chiflă
► 2 cepe
► 1 legătură de pătrunjel
► 300 g carne tocată
► 200 g orez
► 1 ou
► sare, piper măcinat
► boia de ardei dulce
► 2 linguri unt
Sos:
► 2 linguri unt
► 2 linguri făină
► 400 ml lapte
► 200 ml supă de legume
► 2 linguri smântână

► Frunzele de sfeclă se curăţă, se spală şi se opăresc timp de 1 minut în apă cu sare, după care se scurg şi se lasă să se usuce.
► Pentru umplutură, se înmoaie chifla şi se păstrează miezul. Se curăţă ceapa şi pătrunjelul şi se taie mărunt. Se amestecă oul, carnea tocată, miezul de chiflă, orezul, pătrunjelul şi boiaua, până când se obţine o compoziţie omogenă. Se umple fiecare frunză cu amestecul obţinut, formându-se 6 rulade mari sau 12 mai mici. Se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute.
► Pentru sos, se topeşte untul într-o oală mică. Se adaugă laptele şi supa de carne, se fierbe cca 8 minute, amestecându-se continuu, până când se obţine un sos dens. La sfârşit se încorporează smântâna şi se decorează fiecare ruladă.

În locul frunzelor de sfeclă mangold, se pot folosi frunze de viţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO