Gadgeturile practice pentru bucătărie vă ajută să economisiți timp și energie

Gadgeturile practice pentru bucătărie vă ajută să economisiți timp și energie

De Elisabeta Sava,

Un meniu bun necesită nu numai timpul dumneavoastră, ci și condiții bune în bucătărie. Avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră care v-ar putea ușura efortul depus în pregatirea rețetelor zilnice și v-ar ajuta să economisiți timp.

ROBOȚI MULTIFUNCȚIONALI

Aparat pentru clatite, vafe și gofre, grătare, mixere, tocătoare. Există o serie de ajutoare pentru bucătărie, dar majoritatea dintre ele pot face un singur lucru și în plus ocupă spațiu inutil în bucătăria dumneavoastră. Dacă vă gândiți să cumpărați un robot de bucatarie, luați întotdeauna în considerare și alte funcții pe care dispozitivul ar putea să le facă. Blenderele pot fi achiziționate cu vase detașabile pentru amestecarea supelor sau a smoothie-urilor, puteți lua în calcul și un grătar care se poate transforma într-un aparat de făcut vafe sau prăjitor de pâine într-o secundă. Unele mărci oferă accesorii interschimbabile, astfel încât puteți transforma un blender într-un tocător de carne sau storcător de fructe.

Sursa foto: Tatyana Soares/ Shutersrtok.com

SUPORTURI SUSPENDATE ȘI ORGANIZATOARE

Aveți acces convenabil și ușor la toate ingredientele de care aveți nevoie în timpul gătitului? O organizare eficientă a spațiului vă poate ajuta in acest sens. Puteți așeza condimentele și rasnitele pe un suport rotativ în dulap sau puteți folosi suporturi suspendate și organizatoare pentru sertare. Acestea vă vor ajuta să vă organizați mai bine condimentele, vasele și tacâmurile. Nu uitați să etichetati fiecare recipient în parte, astfel încât să știți ce se află în interior. Un aparat de etichetat sau etichetele clasice vă vor fi de ajutor.

Sursa de imagine: Tony Design/Shutterstock.com

BORCANE ERMETICE PENTRU ALIMENTE  

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, toți bucătarii adevărați vor aprecia recipientele pentru ingrediente cu închidere ermetică. Caserolele  funcționale din plastic vă vor ajuta să păstrați alimentele proaspete mai mult timp și le vor proteja de potențiali dăunători, cum ar fi moliile alimentare. 

GHIVECI DE IERBURI

Va puteți bucura de ierburi proaspete pe tot parcursul anului dacă veți face o mica grădină de plante aromatice în propria bucătărie, astfel mâncărurilor rezultate vor avea un gust și mai bun. Puteți cumpăra ghivece de flori clasice sau suspendate, sau vă puteți ușura munca și mai mult achiziționând un ghiveci de flori cu autoudare, care se va ocupa de toată munca chiar dacă nu sunteți acasă. 

SUGESTIE: Ghivecele de flori inteligente sunt un gadget grozav, care oferă o ingrijire perfectă plantelor aromatice chiar și în timpul lunilor mai reci. Acestea au un sistem automat prin care asigură irigarea, nutriția și chiar lumina suplimentară pentru a susține creșterea. 

SUPORT PENTRU CĂRȚI DE BUCATE

Acest accesoriu va fi apreciat de toți bucătarii pasionați, cărora le place să încerce rețete noi din numeroasele colecții de cărți de bucate. Un astfel de suport te ajută să îți păstrezi cărțile de bucate curate și să ai mereu în fața ta rețetele pe care le pregatesti pentru cei dragi. 

USCATOR PENTRU SALATĂ

Completați-vă bucătăria cu o centrifugă practică pentru salate. Ea va deveni ajutorul tău de neînlocuit atât vara cât și în restul anotimpurilor. După spălare, asezati fructele și legumele în ea pentru a le usca, astfel în scurt timp veți avea toate ingredientele pregatite pentru o salată sau un desert de casă, proaspete și fără exces de apă.

MOJAR 

Un mojar vă va fi util pentru a sparge nuci, pentru a pisa condimente sau pentru a pregăti pesto proaspăt. Zdrobiți condimentele și ierburile aromate chiar înainte de a le adăuga în preparate pentru a oferi un gust și un miros deosebit mâncărurilor dumneavoastră.

CASEROLE PRACTICE PRÂNZ 

Vă puteți pregăti porții individuale pentru gustari sau pentru masa de prânz, astfel încât să aveți mereu mâncare la îndemână. Puteți opta pentru caserole de prânz cu mai multe compartimente în interior și cu inchidere ermetica. Acestea sunt practice nu numai pentru muncă sau școală, ci și pentru călătorii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO