Greșeala pe care să o eviți când folosești ulei de măsline

Greșeala pe care să o eviți când folosești ulei de măsline

De Ana Munteanu,

Cumpărătorul inteligent întotdeauna va alege uleiul de măsline în defavoarea celorlaltor alternative de pe piață. Din nefericire, modul în care majoritatea îl folosesc în bucătărie îl face să fie mai nociv decât uleiurile evitate inițial.

Totodată, ce nu știu oamenii este că nu toate tipurile de ulei de măsline sunt la fel, unele având o viață mai scurtă decât altele, din momentul deschiderii sticlei. Uleiul de măsline este folosit încă din antichitate, fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri care ne sunt nouă la îndemână și în ziua de azi. E un bun antiinflamator, anticancerigen, întăritor al sistemului osos, al sistemului cardiovascular, al celui digestiv și câte și mai câte altele! Face pe drept parte din categoria supermâncărurilor!

Majoritatea oamenilor îi cunosc proprietățile de-a dreptul miraculoase. Din păcate, aceiași oameni nu știu cât de periculos poate deveni acesta când este… încălzit.

Poate pare greu de crezut, dar oricât de puțin i-a fost crescută temperatura, toate enzimele și toate beneficiile-i minunate sunt complet distruse.  Iar uleiul se trasformă în cel mai nociv tip de grăsime pe care o poate un om consuma, grăsimea trans, care crește colesterolul rău și îl scade pe cel bun.

Așadar, s-a decis: uleiul de măsline terbuie consumat în starea lui normală, nealterată, la temperatura camerei.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO