Iata ce trebuie sa faci pentru a economisi substantial la achizitia de electrocasnice

Iata ce trebuie sa faci pentru a economisi substantial la achizitia de electrocasnice

De Erika Chivu,

Cu siguranta electrocasnicele sunt indispensabile oricarei persoane modern. Ne este extrem de greu sa ne imaginam cum ar fi sa traim la -20 de grade Celsius fara sa avem o sursa de incalzire sau la 40 de grade fara aer conditionat, un frigider sau cel putin un ventilator.

Din fericire pentru noi, pe piata exista o multime de modele de produse pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile. Totusi, de un lucru suntem siguri: calitatea costa. Daca vrei sa ai un frigider bun, de exemplu. Va trebui sa scoti ceva bani din buzunar, insa poti avea certitudinea ca produsul va rezista foarte bine in timp. Exista cateva secrete pe care ar trebui sa le cunosti, secrete pe care comerciantii nu ti le vor spune niciodata.

Atunci cand vrei sa economisesti ar fi bine sa te ghidezi dupa zicala romaneasca Cumpara-ti vara sanie si iarna car'. Daca vei merge la cumparaturi in extrasezon vei avea parte de reduceri semnificative. Un sfat foarte important de care trebuie sa tii cont este faptul ca ar fi bine sa astepti. Nu te lasa purtat de entuziasmul de a-ti cumpara lucruri noi si alege cele mai bune produse. De asemenea, nu uita ca pretul trebuie sa reflecte calitatea produsului si trebuie sa gasesti mereu un echilibru intre cele doua.

Tine cont de faptul ca majoritatea comerciantilor profita de produsele pe care le au in stoc in momentul in care este o cerere foarte mare pentru ele,. Astfel, atunci cand este momentul potrivit vei gasi dute de reduceri la aparatele de aer conditionat sau la frigidere, insa uneori aceste reduceri nu sunt tocmai reale. In perioada verii toata lumea cauta aparate frigorifice, iar pe principiul cererii si ofertei, magazinele pot decide pretul. Cel mai bine cauta un magazine serios precum Demax sau alte magazine de top.

Sigur ca nu putem spune acelasi lucru si despre alt anotimp, de exemplu sa cumperi produsele frigorifice pet imp de iarna. In cazul in care vrei sa iti cumperi aparat de aer conditionat iarna, iata care sunt avantajele de care vei beneficia:

  • Preturi mult mai ieftine in magazine
  • Gasirea mai facila a oamenilor dispusi si specializati pentru a-l monta;
  • Vei plati mult mai putin serviciile de montaj deoarece majoritatea lucratorilor in domeniu sunt intr-o perioada de pauza;

De asemenea, piata actuala a electronicelor si a electrocasnicelor  este in continua miscare si la fel ca in fiecare domeniu apar de fiecare data produse noi. Astfel, produsele care raman pe stoc de pe un an pe altul se afla la mari reduceri, motiv pentru care este cel mai potrivit moment pentru achizitionarea electrocasnicelor.