Metoda corectă de aruncare a uleiului gătit

Metoda corectă  de aruncare a uleiului gătit

De Ana Munteanu,

Chit că îl folosim doar o dată sau la mai multe prăjiri, un lucru e cert: cel mai adesea aruncăm uleiul folosit la prăjit în chiuvetă. Sau la toaletă. Total greșit!

De ce o facem? Pentru că nimeni nu ne-a explicat de nu e bine și care este metoda corectă.

Corectă, simplă și atât de la îndemână! Torni uleiul folosit într-o sticlă de plastic, o închizi bine și… la gunoi cu ea!

Dacă uleiul e fierbinte, dar vrei să scapi rapid de el, mai există o metodă simplă şi la îndemâna oricui: se tapetează un castron cu folie de aluminiu – ai grijă să nu se rupă! – se toarnă uleiul înăuntru, iar când s-a răcit suficient, se strânge folia şi se aruncă la coş.

De ce nu e bine să-l arunci la chiuvetă/toaletă? Explicația e una în cifre: 1 litru de ulei poluează aproape 1 milion de litri de apă curată. Cam câtă apă bea, în medie, o persoană vreme de 14 ani.

Țineți minte, lăsați obișnuința și comoditatea deoparte și… procedați cum trebuie. Natura îți va mulțumi. Și, de fapt, nu doar ea! Că tot nouă, locuitorilor planetei, ne facem o favoare. Și una care nu cere câtuși de puțin efort din partea noastră.

Foto: ulei gătit / shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO