(P) 5 sfaturi care te ajută să ai o masă festivă memorabilă

(P) 5 sfaturi care te ajută să ai o masă festivă memorabilă

De Pistalie Andreea,

Cele mai frumoase amintiri se formează atunci când prietenii și familia se adună la masă. Pentru a face această experiență memorabilă este necesară o pregătire care implică atenție până la cele mai mici detalii. Descoperă în acest articol câteva sfaturi care să te ajute să ai o masă festivă de care să îți aduci aminte și peste ani. 

  1. Gândește-te la o tematică

Cum ar fi să trăiești o experiență gastronomică din anumite colțuri ale lumii pornind din bucătăria ta? Înainte de a-i suna pe cei apropiați pentru invitația la masă, gândește-te la o tematică specifică. 

Poate fi o seară grecească unde vedetele culinare sunt stifado, pastacio sau kleftiko. Pe fundal, să răsune o muzică specifică zonei, iar invitaților să le ceri să se îmbrace în hainele caracteristice. Gândește-te înainte la o ținută și caută bluze dama specifice, astfel încât peisajul să fie unul complet. 

Într-o altă seară poți încerca bucătăria italienească, pentru pregătirea unei pizza autentice sau gătirea unor paste carbonara după rețeta originală. Și astfel transformi o seară într-o experiență de neuitat, plină de gusturi și tradiții. 

  1. Alege muzica potrivită

Uneori, în goana după cumpărături și stresul pentru organizarea mesei perfecte, se uită unele detalii importante, cum ar fi alegerile muzicale. Știm cu toții cât sunt de diferite, dar la fel știm și cât de mult contează un ambient plăcut de fundal. 

Astfel, de îndată ce te gândești la tematica pentru masa festivă, găsește-ți timp și pentru a planifica detalii ce țin de alegerea melodiilor potrivite. Fii atent la preferințele familiei sau ale prietenilor și întreabă-i ce ar vrea să asculte. Doar așa știi că poți avea o atmosferă plăcută pentru fiecare invitat, indiferent de preferințele muzicale. Mai mult, poți descoperi stiluri diferite, unele pe care nu le ascultai de obicei. 

  1. Concentrează-te mai mult pe eveniment

După o perioadă aglomerată, tot ce ți-ai dori este să îi ai pe cei dragi aproape și te gândești să organizezi o masă festivă la tine acasă. Din dorința de a avea un eveniment pe placul tuturor, tentația este să uiți esența evenimentului și să acorzi mai multă atenție meniului sau curățeniei. 

Concentrează-te mai mult pe ideea evenimentului și cum poți fi cât mai prezent în discuții, cu o energie pozitivă. Nu pomeni de problemele și grijile care s-au adunat, ci încearcă să pui în lumină doar schimbările plăcute din viață. Astfel, deschizi conversații care te și provoacă la planuri de vacanțe sau alte întâlniri.

  1. Mizează pe jocuri de societate

Jocurile de societate îți oferă oportunitatea să îți cunoști și mai bine prietenii, dar contribuie și la o seară de neuitat. Pe lângă detaliile prezentate mai sus, nu uita să te gândești și la ce jocuri de societate ar putea fi interesante, astfel încât să îți provoci invitații să iasă din zona de confort. 

Ce jocuri de societate poți alege? Pot fi unele pe care nu le-ai jucat niciodată sau jocuri care includ abilități de povestire, concentrare sau desen. Cu siguranță, toate se transformă în amintiri de neuitat peste mulți ani, indiferent ce alegi. 

  1. Gătește împreună cu invitații

Gândește-te la o temă, concentrează-te pe eveniment și gătește împreună cu invitații. Nu te gândi la un meniu complex, ci o prăjitură sau un preparat ușor care să aducă aminte de momentele frumoase petrecute la masă. 

Fiecare își poate aduce contribuția în ceea ce privește un alt mod de a găti preparatul sau, de ce nu, puteți pregăti o rețetă originală care să rămână tradiție la orice masă festivă. Creați amintiri memorabile, dar și un fel de mâncare pe gustul tuturor. 

După cum ai văzut, nu doar mâncarea este actor principal la o masă festivă. Muzica, energia pozitivă și crearea unui eveniment după o tematică fac dintr-o invitație la masă un adevărat moment de reuniune și povești pentru viitor alături de cei dragi. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO