(P) Cum alegi cel mai potrivit set de masă și scaune pentru casa ta?

(P) Cum alegi cel mai potrivit set de masă și scaune pentru casa ta?

De Pistalie Andreea,

Atunci când te gândești să cumperi un set de bucătărie sau living, este bine să te asiguri că noul mobilier corespunde caracterului interiorului. Dacă bucătăria este decorată în stil modern, la fel ca și camera de zi, cel mai bine este ca zona de servit masa să se armonizeze cu acest stil. Într-o astfel de situație, poți alege, de exemplu, scaune tapițate și o masă în același stil.

Cu toate acestea, dacă apartamentul este dominat de fronturi tradiționale din lemn, iar întregul interior este clasic și atemporal, cel mai bine este să urmezi aceleași principii atunci când alegi o masă și scaune.

Comoditatea mai presus de toate

Mobilierul pentru bucătărie și sufragerie ar trebui să fie confortabil, căci de foarte multe ori zona de luat masa este inima casei, unde familia nu numai că sărbătorește, ci și joacă împreună jocuri de societate. Alege scaune bucătărie astfel încât să fie confortabile, iar masa trebuie să se potrivească cu înălțimea acestora. Scaunele din lemn tapițate sunt o soluție bună – un burete moale asigură confort chiar și în timpul șederii de lungă durată, iar materialul tapițeriei poate fi asortat cu accesoriile din sala de mese.

Alegerea mesei potrivite este la fel de importantă ca și problema scaunelor. În primul rând, ia în considerare parametri precum dimensiunea și forma blatului. Dacă există puțin spațiu în bucătărie sau sunt copii mici în casă, o masă rotundă este o alegere bună . Blatul mesei în formă de cerc sau elipsă nu are margini ascuțite de care membrii gospodăriei (în special copiii) s-ar putea ciocni într-o cameră mică. Dacă familia este mare și sala de mese în sine este spațioasă, este mai bine să alegi o masă dreptunghiulară. 

Ce culoare a mobilierului pentru sufragerie va fi cea mai bună?

Culoarea mobilierului este, de asemenea, foarte importantă. Atunci când alegi scaune și o masă bucătărie, de obicei alegi ca acestea să aibă aceeași culoare. Totuși, aceasta nu este o regulă absolută – mai ales dacă masa este din lemn și scaunele sunt tapițate. Dacă sala de mese este adiacentă bucătăriei, este o idee bună să potrivești culoarea mobilierului din sala de mese cu culoarea fronturilor bucătăriei. În acest fel totul se va amesteca bine.

Hitul ultimilor ani este mobilierul alb pentru sufragerie, care îi conferă un stil mediteraneean. O idee foarte interesantă este să combini două culori diferite – este un patent grozav, mai ales în cazul mobilierului din lemn. Masa poate avea picioare albe și un blat natural de culoarea lemnului. Pe de altă parte, scaunele din lemn pot fi toate albe, cu excepția șezutului, care se va potrivi cu culoarea blatului mesei. Această soluție este foarte practică, deoarece piesele de mobilier care sunt cele mai expuse la zgârieturi sau pete vor fi într-o nuanță mai închisă.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO