(P) Cum să decorezi un tort aniversar ca un profesionist?

(P) Cum să decorezi un tort aniversar ca un profesionist?

De Pistalie Andreea,

Sursa: Freepik.com

Se apropie aniversarea unei persoane speciale și vrei să-i faci un cadou original? Pregătirea unui tort este o surpriză dulce, care îi va oferi în mod sigur prilejuri de bucurie. Totuși, pentru a putea obține rezultatele dorite trebuie să-ți lași imaginația să lucreze și – în mod evident – să alegi ustensilele potrivite. 

Dacă vrei să lucrezi ca un profesionist trebuie să gândești îndeaproape fiecare etapă, mai cu seamă cea a decorării. Trebuie să existe un echilibru perfect între gust și efectul vizual. Te întrebi cum poți atinge dexteritatea unui specialist în domeniu? Ei bine, trebuie să ai în vedere câteva detalii importante.

De ce ai nevoie pentru decorare?

Dacă te-ai ocupat cu atenție de mixarea ingredientelor și pregătirea blatului acum e timpul să treci la decorare. Este partea cea mai distractivă a procesului, dar care necesită multă atenție la detalii. Orice greșeală care intervine poate compromite aspectul tortului. 

Pentru decorarea corectă a unui tort, ai nevoie de următoarele lucruri:

  • Instrumente de decorare: Spatule, cuttere, tips-uri de decorare, saci de patiserie, și altele. Poți avea nevoie și de alte accesorii, cum ar fi un suport de tort, hârtie de copt, o placă de tăiere sau o spatulă pentru glazură.
  • Ingrediente pentru decorare: E esențial să alegi alternative de calitate superioară, pentru a obține un gust irezistibil. Printre variantele pe care merită să le încerci se numără: trufe ciocolată, glazuri, fondant, flori comestibile, bomboane, fulgi de ciocolată, siropuri, fructe proaspete sau uscate.
  • Imaginație și creativitate: Trebuie să fii dispus/ă să încerci lucruri noi și să experimentezi pentru a obține unicitate. Un tort decorat cu originalitate poate crea amintiri memorabile. 

Este important să ai în vedere gusturile și preferințele sărbătoritului sau sărbătoritei, precum și tema sau ocazia pentru care este pregătit. Cu un pic de creativitate și efort, poți crea un tort excelent care va fi apreciat de toți cei care îl vor gusta.

Idei de decorare a tortului

 

Ai la îndemână toate ustensilele necesare, dar nu știi cum să decorezi tortul? 

Iată câteva idei pe care merită să le încerci dacă vrei să oferi momente autentice de bucurie: 

  • Folosește cifre comestibile, care să completeze armonios aspectul tortului. Spre exemplu, dacă ai optat pentru o variantă aromată din fructe, integrează cifre în culori vibrante. De asemenea, dacă vrei să ieși în evidență, tortul propriu-zis poate lua forma unor cifre. 
  • Scrie un mesaj personalizat. Nu te rezuma la clasicele urări de La mulți ani!. Vino cu ceva care marchează legătura unică dintre voi. Poți folosi inclusiv poze, pentru a oferi un plus de originalitate rezultatului final. 
  • Folosește flori comestibile din marțipan și aranjează-le într-un mod original. De obicei, sunt amplasate în părțile laterale pentru a putea face loc mesajelor. În ceea ce privește aspectul, e recomandat să alegi modelele care respectă tematica evenimentului. 
  • Folosește glazură de ciocolată cu lapte de diferite culori pentru a decora tortul într-un mod vesel. Este o alternativă numai bună dacă e vorba de aniversarea unui copil. Poți crea modele sau poți folosi diferite șabloane pentru a crea efecte diferite.
  • Adaugă topping-uri. Nu contează că e vorba de fructe sau ciocolată cu lapte – important e să îmbunătățească tortul atât din punct de vedere estetic, cât și al gustului. Mai noi, se adaugă bomboane cu gust de caramel, alune sau oreo. De asemenea, mulți optează pentru combinații inedite, care răsfață papilele gustative. cum este cea cu trufe ciocolată și fructe de pădure. 

Vrei să faci o surpriză plăcută unei persoane dragi? Pregătirea unui tort aniversar este un cadou personalizat, care va genera în mod sigur zâmbete de bucurie. 

Alege ingredientele potrivite și lasă-ți imaginația să lucreze pentru a decora tortul aniversar!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO