(P) Cum să expediezi produsele perisabile sau înghețate prin curierat?

(P) Cum să expediezi produsele perisabile sau înghețate prin curierat?

De Stanescu Daria,

Trăim într-o societate în care comandarea produselor online a devenit o parte importantă a vieții cotidiene. De la articole vestimentare, la electronice și chiar produse alimentare, comandăm online tot ce avem nevoie. Atunci când vine vorba despre expedierea produselor perisabile și înghețate, este esențial să te asiguri că acestea ajung proaspete și în stare bună la destinație. Fie că este vorba de alimente proaspete, produse lactate sau înghețată delicioasă, utilizarea adecvată anumitor accesorii pentru răcire poate face diferența. Află cum să pregătești și să expediezi cu succes aceste produse pentru a te asigura că ajung în stare perfectă la clienți.

Pregătește produsele pentru expediere

Primul și cel mai important pas în expedierea produselor perisabile este pregătirea adecvată. Asigură-te că produsele sunt proaspete și de calitate înainte de a le ambala pentru expediere. Aplică standarde stricte de igienă și siguranță alimentară pentru a te asigura că vor ajunge într-o stare sigură și consumabilă la destinație.

Utilizează pungi termice de calitate

Pungile termice sunt esențiale pentru a menține temperatura adecvată a produselor perisabile sau înghețate pe durata transportului. Alege pungi termice de calitate, rezistente la temperaturi extreme, și asigură-te că au un strat interior care ajută la menținerea temperaturii. Aceste pungi vor crea o barieră termică esențială pentru a preveni topirea înghețatei sau deteriorarea produselor perisabile. Pungile termice vin în diferite dimensiuni, așadar optează pentru articole în care produsele ce urmează a fi livrate, vor încăpea fără probleme. Poți utiliza chiar și o cutie izolată, pentru a te asigura că produsele se vor menține cât mai reci posibil.

Gel de răcire – este un element indispensabil în expedierea produselor perisabile

Pe lângă pungile termice și cutiile izolante, gelul de răcire este un element cheie în expedierea produselor perisabile. Optează pentru gel de racire care este aprobat pentru contactul cu alimentele și are o durată lungă de răcire, de până la 48 de ore. Plasează-l în mijlocul coletului, înconjurat de produse, pentru a asigura distribuția uniformă a temperaturii reci. Acest gel este ideal atât pentru produse congelate, cât și pentru cele refrigerate. Pentru eficiență maximă, plasează mai multe pungi cu gel în colete.

Folosește pungi ziplock pentru organizare și protecție

Pungile ziplock sunt și utile pentru a organiza produsele și pentru a oferi o barieră suplimentară. Ambalează produsele în pungi ziplock sigilate înainte de a le plasa în punga termică. Acest strat suplimentar de protecție poate face diferența în menținerea prospețimii și calității produselor. În plus, dacă urmează să expediezi produse lichide sau care se pot topi din cauza temperaturilor, astfel de pungi oferă un strat suplimentar de protecție, prevenind scurgerile în tot coletul. 

Alege un curier de încredere și opțiuni de expediere rapide

Optează pentru opțiuni de expediere rapide pentru a minimiza timpul de tranzit și a te asigura că produsele ajung la destinație în cel mai scurt timp posibil. Înainte de a trimite coletele, ia în considerare data și ora la care dorești să fie ridicate de curier. În funcție de temperaturile de afară, durata transportului și produsele livrate, este bine să te asiguri că acestea nu vor sta prea mult timp în depozitul tău sau cel de expediere.

Expedierea produselor perisabile sau înghețate necesită atenție specială și folosirea tehnicilor adecvate. Prin pregătirea corectă a produselor, utilizarea pungilor termice, a gelului de răcire și a pungilor ziplock, și alegerea unui curier de încredere, te poți asigura că produsele ajung în stare bună la destinație.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO