(P) De ce să practici airsoft?

(P) De ce să practici airsoft?

De Pistalie Andreea,

La fel ca paintball, airsoft-ul este considerat astăzi o activitate sportivă. Îți permite să te pui într-o situație de luptă cu scopul de a lovi adversarii cu bile trase din replica armelor de foc. Airsoft-ul se practică în grupe cu echipament specific. Majoritatea oamenilor care îl practică se bucură de sentimentul de a interacționa cu ceilalți. Este un sport care devine din ce în ce mai popular datorită numeroaselor sale avantaje pe care te invităm să le descoperi.

Airsoft este o modalitate grozavă de a elibera de stres și a te distra

Airsoft este un joc de imersiune totală în luptă fictivă. Este apreciat în special de fanii filmelor de acțiune sau ai jocurilor online cu împușcături. Este nevoie de multă concentrare și muncă în echipă pentru a-ți învinge adversarii. Ajută la ameliorarea stresului cauzat de o activitate profesională prea intensă. Într-adevăr, a te pune într-o situație de luptă este o activitate originală, foarte incitantă și distractivă. 

Replica armelor de foc folosite în timpul jocului îți permit să tragi cu bile mici de plastic cu diametrul de 6 mm în adversari. Obiectivul este să elimini cât mai mulți adversari pentru a-ți ajuta echipa să câștige. Airsoft-ul este considerat a fi mai puțin violent și murdar decât paintball. Îți permite să dezvolți strategii de atac sau de apărare și mai ales să te distrezi în grup. Acest lucru are avantajul de a îmbunătăți considerabil coeziunea echipei.

Airsoft este o idee originală de joc pentru a te bucura de momentele de evadare. Este important să te joci pentru bunăstarea psihologică. De fapt, ar trebui să știi că jocurile ajută la stimularea funcțiilor cognitive. Oamenii care joacă airsoft au tendința de a dezvolta o mare reactivitate. Dincolo de divertisment, această activitate de agrement îmbunătățește condiția fizică, în special abilitățile motorii. Daca vrei să începi, nu ezita să mergi la un magazin de airsoft unde vei găsi replici airsoft și tot echipamentul necesar pentru practicarea acestuia.

Airsoft, o activitate fizică care necesită multă rezistență și coordonare

Când joci airsoft, este necesar să fii într-o condiție fizică bună pentru a putea juca corect. De asemenea, trebuie să ai puțină rezistență și să poți să-ți coordonezi mișcările pentru a te putea distra. Într-adevăr, este o activitate fizică care necesită multă rezistență. Chiar dacă airsoft-ul nu necesită atât de mult antrenament, totuși necesită efort fizic. Trebuie să fii capabil să te miști, să alergi și să te eschivezi mai repede decât adversarii tăi pentru a câștiga.

Mai mult, airsoft este un joc de echipă care necesită o coordonare excelentă a mișcărilor membrilor aceleiași echipe. Un joc poate dura câteva ore, așa că trebuie să fii foarte rezistent pentru a ține ritmul și a nu constitui un handicap pentru echipa ta. Cei mai pasionați de airsoft se antrenează uneori în grupuri înainte de un meci cu o echipă adversă pentru a fi siguri că vor câștiga.

Airsoftul ajută la întărirea legăturilor dintre prieteni sau familie

Airsoft-ul are multe avantaje, mai ales la nivel social. Este o activitate distractivă de făcut cu prietenii sau familia. Este o modalitate bună de a-ți întări legăturile cu cei dragi. Asocierea, apărarea și atacul împreună prin acțiuni coordonate sunt de natură să promoveze coeziunea grupului. 

Airsoft are avantajul de a crea afinități și de a uni un grup prin colaborare pentru un scop comun. În sectorul profesional, mulți lideri de afaceri îl folosesc ca activitate de team building pentru a profita de acest avantaj. Coeziunea grupului îmbunătățește productivitatea. Cu cât o echipă își dezvoltă mai multe afinități, cu atât va putea să se autodepășească pentru a-și atinge obiectivele. Este deci o activitate ideală care poate fi inclusă în programele companiei de dezvoltare personală. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO