(P) Mașina de tocat carne profesională, prima achiziție a restaurantului dumneavoastră

(P) Mașina de tocat carne profesională, prima achiziție a restaurantului dumneavoastră

De Elisabeta Sava,

Dacă aveți un restaurant și vreți să faceți față concurenței, mașînă de tocat carne profesională este esențială. Această ar trebui să fie printre primele achiziții pentru orice unitate in care se prepară produse pe baza de carne, iar găsirea celui mai performant model nu este dificilă.

După ce veți înțelege care sunt ofertele disponibile și veți evalua propriile necesități, ar trebui să fie ușor să alegeți cel mai potrivit model.

Dacă aveți un restaurant și vreți să faceți față concurenței, masina de tocat carne profesionala este esențială. Aceasta ar trebui să fie printre primele achiziții pentru orice unitate în care se prepară produse pe baza de carne, iar găsirea celui mai performant model nu este dificilă.

După ce veți înțelege care sunt ofertele disponibile și veți evalua propriile necesități, ar trebui să fie ușor să alegeți cel mai potrivit model.

Dacă veți achiziționa o unitate care nu poate face față necesităților, este posibil echipamentul fie suprasolicitat și se uzeze mult mai repede, acest lucru având și un impact negativ asupra productivității.

Materialul din care este realizată și dimensiunile pe care le are

Pentru a calibra caracteristicile mașinii de tocat carne cu necesitățile afacerii dumneavoastră, ar trebui ținut cont și de materialul din care această este realizată. Se recomandă oțelul inoxidabil, deoarece este cel mai sigur și, totodată, cel mai rezistent la coroziune.

De asemenea, țineți cont și de dimensiunile echipamentului. Acesta trebuie se încadreze pe blatul de lucru și, totodată, rămână spațiu suficient pentru a putea lucra în jurul lui.

Țineți cont de accesorii

Când cumpărați o mașină de tocat carne profesională, nu ar trebui omisă achiziționarea accesoriilor precum:

  • Atașament pentru umplut cârnațimulte echipamente profesionale au un tub opțional necesar pentru umplerea cârnaților.
  • Discuri suplimentare – majoritatea mașinilor de tocat carne au mai multe dimensiuni de discuri cu găuri de diferite dimensiuni. Cu cât găurile sunt mai mici, cu atât carnea va fi mai fin tocată.Astfel, puteți alege: discuri cu găuri de 2 mm pentru carne fin tocată pentru hamburger, 3mm pentru carne mediu tocată pentru cârnații de mic dejun sau cei italieni, 4.5 mm pentru carne grosier tocată pentru hamburger sau bratwurst, 6 sau 8 mm pentru carne tocată foarte grosier pentru tocane.

Sfaturi pentru tocarea cărnii

  • Majoritatea mașinilor de tocat carne profesionale nu sunt concepute pentru a mărunți oasele. De aceea, înainte de a folosi echipamentul, carnea trebuie pregătită cu atenție și oasele trebuie îndepărtate.
  • Carnea nu se va scoate din frigider decât atunci când trebuie tocată, iar cuțitul și melcul mașinii vor fi răcite în congelator sau într-o baie de gheață, înainte de utilizare. Din cauza frecării rezultate în timpul tocarii, carnea se încălzește, iar păstrarea temperaturilor cât mai scăzute contribuie la siguranță alimentelor.
  • Carnea va fi portionata în bucăți de dimensiuni egale și nu se va forță introducerea în pâlnie.
  • După fiecare utilizare, toate componentele mașinii de tocat vor fi curățate și igienizate cu atenție. Dacă sunt fabricate din oțel inoxidabil, se pot introduce în deplină siguranță în mașina de spălat vase.
  • Ascuțirea periodică a cuțitelor este esențială pentru a nu forță mașină și a obține cele mai mari performanțe.
  • Folosiți un lubrifiant pentru întreținerea și protejarea pieselor în mișcare, dar care să nu fie toxic.

Acum ați aflat de ce criterii trebuie țineți cont, alegerea unei mașini de tocat carne pentru restaurantul dumneavoastră nu ar trebui mai fie o problema. Alegeți întotdeauna echipamente de calitate de la Fresco Expert pe care va puteți baza mai mulți ani la rând și veți avea succes garantat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO