(P) Mese bucatarie – modele în funcție de spațiul disponibil

(P) Mese bucatarie - modele în funcție de spațiul disponibil

De Pistalie Andreea,

Atunci când creezi schema de design în bucătărie, iei în calcul fiecare element astfel încât să conturezi un spațiu de gătit armonios și relaxant. De la piesele de mobilier, până la cele mai mici detalii, bucătăria ta trebuie să arate impecabil.

Și cum există locuințe de diferite dimensiuni, bucătăriile pot fi mai compacte în anumite cazuri. Sunt anumite tipuri de mese bucatarie care nu se pot integra decât într-o bucătărie spațioasă sau într-o zonă separată de dining. O masa bucatarie este una din elementele principale ale planului decorativ din spațiul de gătit, iar aceasta are rol în determinarea esteticii locului.

Dacă ești în căutarea unor soluții de amenajare interioară pentru bucătăria ta, aruncă un ochi peste acest articol redactat de Elvila, magazin specializat în piese de mobilier de calitate îți va da câteva sfaturi și îți va prezenta câteva modele pe care să le iei în considerare. 

Mese bucatarie – la ce să fii atent dincolo de partea de design

Masa de bucatarie reprezintă locul în care te conectezi cu cei dragi și locul unde te relaxezi mâncând. Selecția unei mese de bucătărie necesită totuși puțin mai mult efort pentru a te asigura că nu doar așteptările estetice, ci și cele practice sunt atinse. Trebuie să fii atent la dimensiuni, tipul de blat și materialele din care este fabricat modelul de masuta ales. 

Există mese de bucatarie proiectate din lemn masiv, cum ar fi stejar sonoma sau lemn de fag. Aceste mese bucatarie sunt durabile și pot rezista chiar și generații la rând fără să se deterioreze prea mult. Totodată au un aspect interesant și fiind din materiale sustenabile, te pot ajuta să te conectezi cu natura direct din interiorul spațiului tău de gătit. 

Vei întâlni, adesea, pe piața de piese de mobilier și modele din PAL sau MDF. Acestea reprezintă o variantă mai accesibilă din punct de vedere al prețului, care te ajută să completezi mai ușor partea estetică.

O masa de bucatarie care are drept blat sticla securizata reprezintă o variantă rafinată, dar în același timp destul de periculoasă în preajma celor mici. Blatul din lemn poate fi o variantă mai puțin costisitoare și se poate integra la fel de bine în estetica spațiului tău de gătit elegant. Fii atent și la mesele cu picioare lemn sau la cele cu picioare crom lucios. Unele pot fi mai stabile decât altele. 

Nu uita de dimensiuni! Acestea pot fi compacte, potrivite pentru 2 sau 4 persoane sau de dimensiuni mai mari, potrivite pentru 6 persoane sau chiar mai multe. Alege modelul care încape în bucătăria ta. Nu uita că o masă de bucătărie nu trebuie să ocupe tot spațiul de gătit. 

Masa bucatarie extensibila – ideală pentru spații mici

Dacă ultimul criteriu te pune în dificultate, atunci ar trebui să te îndrepți spre categoria de mese extensibile. Acestea își pot ajusta mărimea în funcție de nevoi. Dacă într-o zi obișnuită au venit în vizită câțiva musafiri nepoftiți pe care nu ai cum să îi refuzi, atunci nu vor fi probleme de spațiu cu un model de masa extensibilă. 

Un prim exemplu de masa de bucatarie extensibila este modelul Parodi, fabricat din PAL alb mat. Aceasta are dimensiuni de 138 x 80 x 80 cm și se poate extinde până la 178 x 80 x 80 cm. Are un design simplu, care aduce aerul mediteranean în spațiul tău de gătit. Poate fi achiziționată cu un set de 4 scaune și eventual alte 2 scaune pot fi achiziționate de rezervă, pentru că odată extinsă, la această masă încap chiar și 6 persoane.  

Un alt exemplu, într-un stil elegant, este modelul de masa extensibila Wesser din PAL melaminat și furnir de stejar. Are dimensiuni 100 x 60 x 76 cm și se poate extinde până la 160 x 60 x 76 cm. Are o nuanță închisă și se potrivește foarte bine într-o bucătărie amenajată în nuanțe închise, cum ar fi maro sau bej. 

Mai există și varianta unei mese bucatarie pliante wenge. cu rotile, mânere trăgătoare și opritor magnetic. Poți depozita masa într-un colț și poți crea mai mult spațiu în bucătărie.

Spațiu limitat? Încearcă o masa cu blat rotund

Dacă îți dorești totuși un set masa fixa, poți încerca ceva diferit. În loc să alegi o masă dreptunghiulara, ai putea alege un model de masa rotundă sau ovală. De exemplu, poți încerca modelul Trend Q. Această masa alba are dimensiunile de 120 x 75 cm și poate fi integrată cu ușurință într-un spațiu compact de gătit. 

De asemenea, modelul Rondel în nuanța nucului poate fi piesa de rezistență dintr-o bucătărie amenajată utilizând decor modern. Aceasta are niște structuri metalice care creează o stabilitate mai bună și se potrivește în living si bucatarie.

Set masa extensibila cu 6 scaune pentru bucătării mari

Dacă bucătăria ta este spațioasă, poți integra cu ușurință un set masa extensibila si 6 scaune. Cu toate acestea, tot va trebui să verifici dimensiunile pentru a te asigura că acestea corespund cu nevoile tale de amenajare interioară.

Un exemplu de set masa extensibila 6 pers blat din sticla este modelul cu Lăcrămioare. Acesta conține o masa realizată din cadru metalic si blat din sticlă securizată cu design floral. Scaunele sunt realizate din cadru metalic, tapițat cu plus gri. Masa și scaunele sunt realizate în construcție demontabilă.

Un set de masă bucătărie fixă cu 6 scaune, similar cu modelul Elite aduce eleganța în bucătăria ta. Masa are picioare din lemn fiind realizată din lemn masiv de fag și elemente furniruite de fag. Scaunele au scheletul din cherestea de fag și șezutul din PAL cu structura de poliuretan. Spătarul și șezutul sunt tapițate integral cu stofă. Scaunele se realizează în construcție fixă.

Cauți modele de mese bucatarie premium? Verifică ofertele Elvila!

Alege masa potrivită nevoilor tale de amenajare interioară. Intră pe Elvila.ro și explorează modelele disponibile pe site. Vei găsi acolo produse din categoria mese bucatarie în diferite forme, stiluri și culori. Tot pe site-ul Elvila poți comanda și scaune pliante sau fixe care să se potrivească cu modelul de masă ales de tine. 

În perioada aceasta, Elvila oferă reduceri masive pentru majoritatea categoriilor de produs de pe site. Intră acum și poți cumpăra un set masa si scaune la un preț excelent. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO