(P) Pui Buffalo la cuptor – secretul celor mai gustoase aripioare de pui picante

(P) Pui Buffalo la cuptor – secretul celor mai gustoase aripioare de pui picante

De Pistalie Andreea,

  • Rețetă simplă
  • Gata în 60 de minute
  • Porții 8

Când vine vorba de gătirea aripioarelor de pui, cele mai apreciate rețete sunt cele care implică două cuvinte: picante și crocante. Îți împărtășim în continuare secretul care te ajută să obții cele mai gustoase aripi de pui: rețeta de pui Buffalo. Mai exact, este vorba despre celebrul sos picant creat în America. 

Și mai avem o veste bună! Nu trebuie neapărat să prăjești aripioarele de pui pentru a obține o crustă crocantă și apetisantă. Acestea pot fi gătite și la cuptor după rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos. 

Ingrediente pentru rețeta de pui Buffalo

– 2 kg de aripioare de pui Fragedo;

– o lingură de praf de copt;

– două lingurițe de pudră de usturoi;

– piper;

– sare;

Ingrediente pentru sosul Buffalo

– 60 ml de unt topit;

– 100 ml de sos roșu iute;

– 1-2 linguri de miere;

– o jumătate de linguriță de pudră de ceapă;

– o lingură de suc de lime.

Metoda de preparare a rețetei de pui Buffalo

Pentru început, pregătește corespunzător carnea de pui. Spală și curăță aripile de pui, după care tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de apă și pune-le deoparte într-un vas.

Amestecă într-un bol până la omogenizare praf de copt, pudră de usturoi, sare și piper, după care presară amestecul obținut peste aripioarele de pui până le acoperi complet. Poți să ungi aripile cu puțin ulei înainte să le condimentezi, astfel încât mixul aromat să se întindă mai bine pe suprafața lor.

Pune aripioarele de pui într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, după care introdu-le în cuptorul preîncălzit și coace-le timp de 30 de minute sau până când devin aurii și crocante. 

Cât timp aripioarele sunt la cuptor, pregătește sosul Buffalo. Combină sosul roșu picant, untul topit, mierea, pudra de ceapă și sucul de lime proaspăt stors. 

După ce aripioarele sunt gata, scoate-le din cuptor și toarnă peste ele sosul picant, după care mai introdu-le în cuptor timp de 5 minute. 

Servește puiul Buffalo cât timp este fierbinte alături de garnitura preferată. Opțional, te poți inspira de la americani și să pregătești pentru aripioarele de pui la cuptor un sos de brânză albastră (brânză albastră, smântână, maioneză, usturoi pisat, suc de lămâie proaspăt stors, sare și piper. De asemenea, americanii obișnuiesc să servească bastonașe de morcovi, țelină, biscuiți sărați ori chipsuri alături de sosul cremos de brânză. 

Pui Buffalo – trucuri pentru o rețetă perfectă

Îți prezentăm în continuare o serie de trucuri care te ajută să obții cel mai bun pui Buffalo. 

– Folosește praf de copt pentru a obține aripioare crocante la cuptor. Acesta este ingredientul care te ajută să obții acea crustă mult dorită.

– Dacă nu ești fan brânză albastră, poți să înlocuiești acest ingredient cu smântână de exemplu.

– Opțional, pentru topping poți să adaugi două linguri de ceapă verde tocată mărunt.

Care este originea rețetei de pui Buffalo?

Rețeta de pui Buffalo provine din bucătăria americană și reprezintă aripi de pui prăjite de cele mai multe ori și acoperite cu un sos picant. Sunt servite calde alături de bastonașe de morcovi și țelină și de sos de brânză. 

În multe zone din America, puiul Buffalo este atât de popular încât este vedeta unor festivaluri, fiind folosit în concursuri pentru mâncat rapid precum Philadelphia’s Wing Bowl și National Buffalo Wing Festival.

Puiul Buffallo a fost pregătit pentru prima oară în Anchor Bar din New York în 1964. Aripioarele de pui erau prăjite şi acoperite cu un sos picant cu unt. Preparatul culinar nu are nicio legătură cu animalul căruia îi poartă numele (buffalo în engleză înseamnă bivol). 

Denumirea de buffalo se folosește și pentru alte sosuri picante în America. Totodată, sosul acompaniază și alte preparate precum: nuggets, pizza, creveți la tigaie și chiar conopidă. 

Puiul Buffalo este rețeta perfectă pentru ca aripioarele de pui la cuptor să iasă crocante la exterior și suculente în interior. Praful de copt este secretul pe care îl aplică multe gospodine pentru a obține crusta crocantă de invidiat. Preparatul este apetisant, ușor de pregătit și nu necesită multă experiență în bucătărie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO