(P) Shake-uri de slăbit gata preparate ca înlocuitor de masă – viciu sau beneficiu?

(P) Shake-uri de slăbit gata preparate ca înlocuitor de masă – viciu sau beneficiu?

De Pistalie Andreea,

Înlocuitorii de masă au luat cu asalt lumea dietelor. Printre aceştia se numără şi binecunoscutele shakeuri de slăbit gata preparate – sau cu timp de pregătire de sub cinci minute – pe care te poţi baza oricând pentru a înlocui una sau chiar două dintre mesele tale zilnice.

Evident, întrebarea care necesita un răspuns este dacă aceste shake-uri sunt un simplu viciu la care oamenii apelează pentru a scăpa de gătit sau dacă acestea aduc beneficii celor care urmează o dietă.

Iată ce trebuie să ştii despre acest subiect!

Care sunt avantajele acestor shake-uri de slăbit?

Avantajele sunt, scurt şi la obiect, conţinutul ridicat de nutrienţi, numărul redus de calorii per porţie, o cantitate de fibre adăugată pentru a contribui stării de saţietate pe termen lung, precum şi faptul că aceste shake-uri chiar contribuie la pierderea în greutate.

Astfel, un shake de slăbit conţine toţi nutrienţii, vitaminele şi mineralele de care organismul uman are nevoie în timpul unei mese. Apoi, conţinutul ridicat de fibre contribuie unui proces adecvat de digestie şi scade riscul de balonare sau constipaţie, pe lângă senzaţia de saţietate oferită.

Numărul redus de calorii este singurul aspect care ar putea fi o problemă, în funcţie de dieta pe care o urmezi. Aceste shake-uri de slăbit conţin în jur de 200 de calorii, fiind ideale pentru înlocuirea a cel mult două mese zilnice.

Consumul a prea puţine calorii poate cauza anumite probleme de sănătate. Tocmai din acest motiv, este recomandat să te consulţi cu medicul specialist înainte de a începe o dietă restrictivă, de exemplu o dietă VLCD.

Dietele de tip VLCD au rezultate dovedite, dar trebuie mai întâi să te asiguri că o asemenea dietă este potrivită pentru organismul tău, acest fapt fiind influenţat şi de afecţiunile de care suferi.

Care sunt potenţialele dezavantaje ale acestor shake-uri de slăbit?

Evident, contează foarte mult ce shake achiziţionezi – ce brand poartă acesta, mai exact. Ingredientele artificiale sunt una dintre problemele principale ale acestor shake-uri şi au rol de a conserva produsul, de a mări volumul de nutrienţi per porţie şi de a îmbunătăţi gustul acestora.

Este de la sine înțeles faptul că prea multe ingrediente artificiale nu sunt optime, deoarece există riscul ca acestea să le înlocuiască pe cele naturale, mai ales atunci când este vorba despre un producător mai puţin cunoscut. Astfel, trebuie să citeşti cu atenţie eticheta înainte de a realiza o achiziţie.

Apoi, aceste shake-uri de slăbit trebuie sa prezinte un tabel nutriţional care poate fi verificat cu ușurință, chiar şi online. Produsul trebuie să conţină o cantitate adecvată de proteine, fibre şi carbohidraţi, printre altele. De exemplu, se recomandă shake-urile cu cel puţin 3 grame de fibre, pentru a avea garanţia saţietăţii între mese. În acelaşi timp, un shake ar trebui să prezinte mai multe proteine decât carbohidraţi, din motive evidente.

Toate aceste lucruri trebuie verificate, din moment ce lipsa lor reprezinta potenţiale dezavantaje pentru dieta ta de slăbit, dar mai ales pentru sănătatea ta. Un shake de slăbit este deja sărac în calorii – nu ai vrea ca acesta să nu îţi ofere nici necesarul de vitamine, nutrienţi şi minerale de care organismul tău are nevoie.

Prin urmare, shake-urile de slăbit pot fi atât un viciu, cât şi un beneficiu. Totuşi, când ai la dispoziţie atât de multe informaţii despre un anumit produs, cum este cazul produselor marca NUPO, neclarităţile dispar. NUPO este numele uneia dintre cele mai cunoscute diete de tip VLCD la nivel european, dieta care îţi aduce la masă shake-uri de slăbit eficiente, gustoase, cu o cantitate scăzută de zahăr, dar bogate în proteine şi fibre – pentru o alimentaţie sănătoasă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO