(P) Top 3 electrocasnice indispensabile în orice bucătărie

(P) Top 3 electrocasnice indispensabile în orice bucătărie

De Pistalie Andreea,

Electrocasnicele de bucătărie sunt esențiale, atât pentru cei pasionați de gătit, cât și pentru cei mai puțin pricepuți, iar rolul acestora este de a ne eficientiza procesul de pregătire al meselor și de a ne ajuta să preparăm mese delicioase și sănătoase într-un timp mult mai scurt!

Gătitul reprezintă o pasiune pentru mulți dintre noi, iar bucătăria noastră este locul în care ne desfășurăm în voie, în care pregătim rețetele preferate, în care încercam rețete noi și pe care le savurăm împreună cu cei dragi. Gătitul este o activitate plăcută și relaxantă, iar ustensilele de bucătărie, oalele și tigăile ne sunt absolut necesare în acest proces. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, timpul este cel care nu este suficient pentru a ne bucura de această pasiune, motiv pentru care avem nevoie de ‘mici ajutoare’ în bucătărie, iar pentru ca diversitatea acestor electrocasnice bucătărie este foarte variată la momentul actual, vă propunem un top 3 al electrocasnicelor indispensabile în orice bucătărie.

1. Robotul de bucătărie multifuncțional

Lipsa timpului este o problema cu care ne confruntăm zilnic, iar un robot de bucătărie multifuncțional reprezintă un ajutor în bucătăria noastră, deoarece prezintă mai multe funcții utile și anume: funcție de răzătoare electrică cu diverse tipuri de lame pentru prelucrarea legumelor și a fructelor, a brânzeturilor tari, ciocolata, nucile etc., funcția de storcător pentru prepararea sucurilor proaspete și sănătoase sau chiar și funcție de a transforma fructele congelate în înghețată delicioasă și diverse deserturi simple și gustoase, în cel mai scurt timp. Un astfel de aparat de bucătărie ne va ajuta să scurtăm semnificativ timpul în care pregătim ingredientele pentru ceea ce dorim să gătim, și astfel să reușim să pregătim mesele mult mai repede. 

2. Friteuza cu aer cald

Adoptarea unui stil de viață sănătos, susținut de o alimentație corespunzătoare, ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi, iar în acest sens, o friteuză cu aer cald ne va ajuta să preparăm mesele într-un mod mult mai sănătos, fără prăjeli nesănătoase în băi de ulei. Cu un astfel de aparat vom putea prepara carne, cartofi, legume și diverse copturi sărate sau dulci într-un mod mult mai benefic pentru sănătatea noastră și într-un timp mult mai scurt de gătire, fără de metodele clasice, pe aragaz/plită sau în cuptor.

3. Multicooker-ul cu 11 funcții

Cel din urmă, însă cel mai indispensabil aparat de bucătărie este fără îndoială acest multicooker cu 11 functii, a cărui utilitate este evidenta pentru următoarele sarcini pe care le poate îndeplini cu succes și anume: gătire sub presiune, gătire la aburi, sotare, prăjire, coacere, gătire orez, supă, paste, pizza sau mâncare pentru bebeluși, setarea temperaturii ideale de gătire și timpul de gătire sau chiar și funcția de reîncălzire a preparatelor gătite în prealabil Mai mult decât atât, în afara programelor prestabilite, multicooker-ul poate fi programat astfel încât să găteasca cina pe când vă întoarceți acasă de la muncă și să o mențină caldă și ideală pentru servire. 

Gătim cu pasiune, însă cu ustensilele și aparatele potrivite nevoilor noastre, vom găti și cu spor, vom putea prepara mâncăruri și deserturi delicioase, sănătoase și vom face toate astea într-un timp mult mai scurt! Procesul de gătire se va realiza într-un mod mult mai eficient, iar timpul de prepapare va fi semnificativ mai scurt, iar cu ajutorul friteuzei și a multicooker-ului nici nu va fi nevoie să verificăm mâncarea, deoarece setate corespunzător, acestea vor găti perfect mâncarea!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO