(P) Trendurile de design interior care vor domina anul 2024 

(P) Trendurile de design interior care vor domina anul 2024 

De Stanescu Daria,

În fiecare an, culorile vedetă desemnate de Institutul Pantone sunt cele care vor domina în industriile creative precum modă, design, amenajări interioare și chiar tehnologie. Tendințele anului în curs se reflectă, astfel, și în preferințele arhitecților sau designerilor de interior asupra modului în care sunt configurate locuințele. Trendurile urmăresc evoluția stilurilor, a materialelor noi și a texturilor inovative, dar și a culorilor care răspund cerințelor de funcționalitate și confort ale consumatorilor, fiind de fapt o reflexie a evoluției și schimbărilor la nivel de societate. 

Anul 2024 promite o orientare către tonuri calde și neutre, un semn al dorinței de echilibru și calm, însă texturile și culorile pot fi combinate în moduri noi și surprinzătoare pentru a obține decoruri cu totul unice. Descoperă care sunt trendurile de design interior care vor domina acest an și cum le poți integra în amenajarea interioară a casei tale. 

Care sunt trendurile anului 2024 în designul interior? 

  • nuanțe neutre, dar calde, în amenajarea interioară 

Anul 2024 este puternic marcat de inovație dar și de sustenabilitate, ceea ce se reflectă și în tendințele de design interior. Culoarea vedetă a anului, Peach Fuzz, este o nuanță caldă, de portocaliu delicat, care poate energiza însă un spațiu și îi poate aduce un plus de vitalitate. Safari Sun, o altă nuanță vibrantă de galben-auriu, este una care îndeamnă la aventură, punând accent pe exprimarea individualității proprii, dar și a nevoii de căutare și explorare. Toate acestea pot fi echilibrate de tonuri neutre de gri, gri petrol sau natur. 

  • influențe nordice sau scandinave în materie de mobilier 

Tendința către sustenabilitate și organic se reflectă și în stilurile de amenajare și de alegere a mobilierului. Orientarea generală este către interioare decorate în stil minimalist, de influență nordică sau scandinavă. La FAVI.ro vei găsi astfel de mobilier cu linii simple, curate și aerisite și realizate din texturi plăcute la atingere, cu ajutorul căruia vei putea crea un interior care să emane calm, echilibru, liniște interioară. 

  • elemente de decor din stiluri diferite 

Chiar dacă vorbim despre amenajări interioare care inspiră o stare de calm și relaxare, trendurile anului 2024 pun accent pe exprimarea unui stil bine conturat, iar din acest motiv inserarea de elemente decorative din stiluri aparent antagonice nu lipsește din designul locuințelor. 

Anumite combinații interesante, aparent contrastante, vor face ca un interior să fie mai bine definit, exprimând astfel mai bine personalitatea celor care îl locuiesc. Vom putea regăsi, de pildă, accente de culoare cu ajutorul materialelor textile, tablouri abstracte pe pereți, sau chiar pardoseli formate din plăci de gresie supradimensionate, ori în culori vii. Oricare dintre acestea pot deveni, astfel, punctul focal al unei încăperi, definind și conturând mai bine spațiul și oferindu-i o individualitate specifică.  

Cum poți integra trendurile anului 2024 în designul interior al casei tale? 

Chiar dacă nu vei urma strict aceste influențe, trendurile anului 2024 sunt o modalitate prin care poți aduce un suflu nou în casa ta. Mai exact, culorile la modă sau paleta cromatică generală îți pot indica felul în care poți crea ambientul general sau poți adăuga accente cu ajutorul decorațiunilor. 

De pildă, tonurile delicate de portocaliu sau auriu stins pot fi folosite pentru a decora pereții, fie ca vopsea, fie prin intermediul unui tapet decorativ interesant. La fel, le poți utiliza ca accente de culoare, prin intermediul accesoriilor precum perne sau pături, totul pentru a contrasta cu mobilierul în diferite nuanțe de alb sau gri închis. 

Dacă, în schimb, optezi pentru finisaje în tonuri naturale de crem sau bej, adaugă un contrast interesant cu ajutorului unui fotoliu, a unei canapele sau a unor tablouri sau decorațiuni de perete în tonuri vibrante. Vei obține astfel un echilibru care va crea un spațiu elegant, rafinat în mod subtil.

Alegerile de mobilier și alte elemente practice trebuie să răspundă nevoii tale de confort și funcționalitate, dar pot fi făcute astfel încât să fie mereu la modă, urmărind tendințele anului în curs. Ține cont de recomandările noastre și creează un spațiu unic, plin de personalitate! 

Sursă foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO