(P) Utilaje de care ai nevoie în noua ta patiserie

(P) Utilaje de care ai nevoie în noua ta patiserie

De Pistalie Andreea,

După aspectele birocratice și pregătirea spațiului de lucru, a sosit momentul alegerii utilajelor de producție. Este un pas extrem de important care va determina nu doar calitatea produselor tale, dar și cantitatea pe care o vei putea realiza. Ai grijă să investești în echipamentul potrivit, astfel încât să faci producția mai rapidă, mai ușoară și la o calitate înaltă.

Prima etapă a acestui proces o reprezintă analiza asupra liniei de producție. Gândește-te ce vei produce și în ce cantitate. Dacă ai răspuns, urmează a doua etapă, care presupune o documentare temeinică asupra echipamentelor. Este necesar să știi exact de ce ai nevoie pentru a putea găsi cele mai bune utilaje. Noi te ajutăm și îți prezentăm lista câtorva dintre cele mai importante utilaje de care vei avea nevoie în noua ta patiserie. 

  • Dospitoare

Fundamentale pentru buna funcționare a noului tău business în HORECA sunt dospitoare (patiserie). Acestea simplifică procesul de creștere a aluatului prin optimizarea căldurii și umidității. Aluatul este ventilat uniform, ceea ce eficientizează procesul de producție.

Poți alege dintr-o gamă variată de modele disponibile pe piață, în funcție de bugetul și de nevoile tale. Dacă intenționezi să produci o cantitate mare de produse, orientează-te către dospitoare care să te ajute în acest sens. Optează pentru echipamente de calitate care să îți ușureze munca și să dea rezultate bune. 

  • Cuptoare 

O altă achiziție importantă pe care trebuie să o faci pentru noua ta patiserie sunt cuptoarele. Alege tipul de cuptor pe care îl cumperi în funcție de două criterii: produsele de patiserie pe care le vei produce și cât de mult vei folosi respectivul cuptor.

Poți opta atât pentru cuptoare electrice, cât și pe gaz. Se consideră că cele electrice sunt bune pentru preparatele de panificație cu o textură crocantă, cum ar fi biscuiții sau cookie-urile. Pe de altă parte, cuptoarele pe gaz sunt potrivite pentru produsele cu o textură mai moale, cum ar fi torturile, brownie-urile și așa mai departe.

Cuptorul va fi probabil centrul afacerii tale, așa că ia-ți timp și caută un cuptor de calitate!

  • Mixere și blendere

Cu siguranță, nu ar trebui să lipsească din patiseria ta. Mixerele și blenderele te vor ajuta să economisești foarte mult timp în prepararea produselor. Câteva astfel de echipamente de calitate îți vor fi de un real ajutor. 

Te poți orienta către un blender cu mai multe capete accesorii, precum tel și un mixer de mare putere cu mai multe funcții. În funcție de cantitatea de produse pe care o vei realiza, poți achiziționa mai multe mixere sau blendere care să te ajute la pregătirea lor.

  • Malaxoare

Alături de mixere și blendere, un alt utilaj esențial în bucătăria unei patiserii este malaxorul. Acesta te va ajuta să amesteci mai ușor și mai rapid cantități mari de aluat. Malaxarea este prima etapă în fabricarea produselor de patiserie, fiind importantă pentru calitatea produsului finit. 

Alege unul sau mai multe malaxoare, în funcție de nevoile tale, care să fie de calitate. Îți recomandăm să optezi pentru unul care are capacitatea de a malaxa cantități mari de aluat și care să fie rezistent la uzură, întrucât îl vei folosi destul de mult.

  • Vitrine reci/ calde

Bunătățile pregătite trebuie depozitate corespunzător la temperaturi optime. Ține cont standardele de sănătate și ai grijă să păstrezi corespunzător produsele alimentare!

Vei avea nevoie, cu siguranță, de vitrine frigorifice și, respectiv, de vitrine calde. Acestea nu doar că vor păstra corect produsele de patiserie, dar le vor prezenta într-un mod elegant și organizat. Vor fi mult mai atractive atunci când sunt ușor de vizualizat.

Poți opta pentru vitrine care să se potrivească design-ului patiseriei tale. Astfel, le vei integra într-un mod armonios. Magazinele de specialitate îți pun la dispoziție numeroase modele de vitrine, de mărimi și cu design-uri diferite. Alege-le pe cele care se potrivesc patiseriei tale din punctul de vedere al spațiului, stilului și funcționalităților.

Optează pentru echipamente de calitate, care să reziste în timp. Utilajele alese sunt o investiție importantă pentru buna funcționare a noii tale afaceri. Gândește-te la ce alimente vei oferi clienților și alege echipamentele potrivite, care să te ajute să economisești timp și să realizezi produse la calitate înaltă. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO