Preparate internaționale de Crăciun

Preparate internaționale de Crăciun

De Elisabeta Sava,

Tradițiile alimentare sunt o componentă importantă a sărbătorilor de iarnă în țările din întreaga lume, chiar dacă felurile de mâncare diferă de la un loc la altul.S-ar putea să mănânci plăcinte cu carne tocată, sau s-ar putea să preferi șuncă. Unii consideră că puiul prăjit este cel mai important, iar alții că prăjiturile cu fructe sau saramura de cod sunt componente esențiale ale unei sărbători festive. Deliciile de sezon care înfrumusețează masa pot fi dulci, sărate sau puțin din toate, în funcție de locul în care ai crescut și locul în care locuiești astăzi.Toată lumea știe cum se sărbătorește Crăciunul în propria tradiție, însă mulți oameni nu știu ce se mănâncă în culturi. Fie că ești în căutarea unor idei noi pentru cina de Crăciun sau dacă dorești să experimentezi în bucătărie, te poți inspira din lista cu tradiții culinare de Crăciun din 10 țări pe care am creat-o pentru tine.

1. Italia

În cea mai mare zi de sărbătoare, Ajunul Crăciunului, în Italia se evită carnea roșie în favoarea „Sărbătorii celor șapte pești'. Atractia principală este anghila prajita, care este și considerată o delicatesa. În schimb, în ziua de Crăciun italienii mănâncă paste și mâncăruri din carne.

2. Marea Britanie

Masa britanică de Crăciun, cu curcan și toate ingredientele, este locul din care canadienii și americanii își iau o parte din inspirație, însă englezii preferă budinca de Crăciun și plăcintele cu carne tocată, în locul clasicelor plăcinte cu mere.

3. Franța

Înainte de Crăciun și de Anul Nou, francezii sărbătoresc Ajunul Crăciunului sub formă de Réveillon. Acesta constă într-o masă bogată și o petrecere care durează până la primele ore ale dimineții. Există multe feluri de mâncare din care poți alege, inclusiv somon afumat, homar, ficat de gâscă sau de rață (foie gras), stridii, gâscă sau curcan cu umplutură, rață friptă și „La Buche de Noel', o prăjitură tradițională de Crăciun. Această „buturugă cremoasă' de Crăciun este disponibilă într-o varietate de arome, inclusiv ciocolată și alune, și este servită cu șampanie. Datorită Lidl, poți avea un Crăciun franțuzesc la tine acasă. Vei găsi toate aceste specialități în magazinele lor în săptămânile selectate.

4. Germania 

Gâsca friptă și varza prăjită sunt mâncăruri populare în Germania. Sărbătoarea lor principală are loc în Ajunul Crăciunului și se spune că dacă nu mănânci bine în acea zi, vei fi vizitat de diavoli. 

5. Olanda

Unii oameni din Țările de Jos preferă masa tradițională de Crăciun, în timp ce alții doresc ceva numit Gourmet (de lux). Așa că olandezii au găsit soluția perfectă: gazda taie legume, carne, pește și creveți, iar oaspetele își pregătește singur masa. Folosind propriile lor tigăi, oaspeții vor pregăti o varietate de porții mici, care vor fi ulterior insoțite de diverse sosuri specifice.

6. Canada

Bucătăria canadiană este similară cu cea a englezilor și a americanilor, dar are propria sa aromă distinctă. Curcanul cu umplutură, legume, sos de afine, piure de cartofi și sos sunt toate elementele de bază ale unei mese canadiene. Deserturi precum plăcinte, tarte cu unt și shortcakes sunt produse consumate în mod frecvent, iar lichiorul de ouă cu o notă de rom poate fi găsit și în gospodăriile canadiene în ziua de Crăciun.

7. SUA

Cina din Statele Unite este comparabilă cu cea din Canada și Regatul Unit, dar cinele americane de Crăciun pot varia și în funcție de locația geografică, fasolea fiind servită în sud spre exemplu. Deoarece Ziua Recunoștinței sărbătorită anterior include și curcanul ca fel principală, multe case americane optează pentru friptură de vită în loc de curcan în zilele de Crăciun.

8. Japonia

Crăciunul nu este o sărbătoare națională în Japonia. Deși doar 1% dintre japonezi sărbătoresc Crăciunul, ei au o tradiție de Crăciun de a mânca KFC! Potrivit legendei, un efort de marketing KFC din anii 1970 a inventat sintagma „Kurisumasu ni wa kentakkii!' (Kentucky de Crăciun) și de atunci, o găleată de KFC a fost un element de bază în Japonia.

9. Mexic

Mexicanii preferă produse de patiserie din aluat de porumb (tamales), mâncăruri condimentate cu fructe de mare, prăjituri dulci numite bunuelos și tocane în Ajunul Crăciunului.

10. Peru

În Ajunul Crăciunului, familiile din Peru mănâncă un curcan umplut cu carne de vită tocată și alune și acoperit cu cireșe și felii de ananas ca fel principal. După miezul nopții, familia se întoarce la masă pentru a cânta cântece de Crăciun și pentru a celebra momentul nașterii Domnului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO