Profiterol

De Ileana,

PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 10 MINUTE – COACERE: 5 MINUTE

► 18 gogoşele mici
► ½ kg de îngheţată de vanilie
► 250 g de ciocolată de menaj
► 40 g unt ► 150 ml lapte

► Se topeşte ciocolata într-o cratiţă. Se adaugă untul bucăţele şi laptele. Se lasă să se topească la foc mic, amestecându-se spre sfârşit, pentru a se obţine un sos dens. Se fierbe în bain-marie.
► Se taie gogoşelele în partea superioară. Se umplu cu îngheţata de vanilie şi se aşază pe farfurii.
► Se ornează cu sosul de ciocolată şi se serveşte imediat.

Lumea femeilor
Foto:  Thinkstock

Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare