Mod De Preparare
Iarna și zilele ei răcoroase ne fac să ne schimbăm un pic dieta. Ajungem să consumăm mai des băuturi de iarnă, băuturi calde și pline de calorii.
Iată câteva rețete de băuturi pe care le poți consuma pe timp de iarnă.
Cafea bonbon
Cum se prepară cafeaua bonbon
- În fiecare ceașcă de cafea se pune câte o lingură de lapte condensat.
- Se toarnă cafeaua fierbinte în fiecare ceașcă.
- Se adaugă frișcă după gust.
- Se pudrează frișca cu scorțișoară sau cafea.
Masala Chai
Timpi de preparare:
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Gata in: 10 minute
Ingrediente:
100 ml apă
250 ml lapte
2 plicuri ceai negru
1 bețișor de scorțișoară
2 cuișoare
2 bucăți cardamom
1 bucățică mică de ghimbir curățată și rasă fin
Cum se prepară Masala Chai
- Se aduc la fierbere 100 ml de apă.
- Când apa fierbe se adaugă pliculețele de ceai negru, scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și cardamomul.
- Se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 3 minute.
- Se adaugă laptele și se mai fierbe încă 2 minute.
- Se stinge focul, se acoperă recipientul și se lasă la infuzat 5 minute.
- Masala Chai se strecoară și se servește cu scorțișoară pudră și miere sau sirop de agave.
Ciocolată caldă condimentată
Timpi de preparare
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Gata in: 10 minute
Ingrediente:
500 ml lapte
100 g zahăr
300 g ciocolată neagră
1 linguriță scorțișoară
cuișoare măcinate (după gust)
nucșoară (după gust)
piper negru măcinat (după gust)
Cum se prepară ciocolata caldă condimentată
- Se fierb 500 ml de lapte cu zahăr.
- Când laptele începe să fiarbă se adaugă cicolata neagră tăiată bucăți. Se amestecă ocazional.
- Când compoziția începe să se îngroașe, se continuă amestecarea până se atinge consistența dorită.
- Se oprește focul și se adaugă în crăticioară toate condimentele.
- Se amestecă, se acoperă recipientul și se lasă câteva minute.
- Ciocolata caldă condimentată se servește în căni alături de biscuiți de casă.