Paste Carbonara

PASTE CARBONARA

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingurita busuioc
  • 500 g paste
  • 3 bucati usturoi
  • 4 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 100 g parmezan
  • 200-400 g kaiser

Mod De Preparare

Rețeta de paste carbonara, originară din regiunea Lazio a Italiei, este una din cele mai cunoscute rețete italienești. În general se prepara folosind spaghete, dar italienii mai fac paste carbonara și cu fettucinne, linguine, penne sau alte tipuri de paste.

Orice tip de paste ai folosi, fă-o! E o rețetă delicioasă, pe gustul tuturor, pe care trebuie să înveți cum să o prepari!

  1. Fierbe pastele ţinând cont de indicaţiile ambalajului, apoi se scurg de apă.
  2. Kaiserul tăiat fâşii se căleşte câteva minute, după care se adaugă usturoiul tocat mărunt şi se mai lasă pe foc încă câteva minute.
  3. Bate ouăle cu smântâna şi se adaugă un praf de sare.
  4. Pune ouăle cu smântâna peste pastele fierbinţi, se adaugă parmezanul ras şi se amestecă. Se adaugă busuiocul şi piperul.
Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!