Salată lollo cu pepene galben şi gorgonzola

Salată lollo cu pepene galben şi gorgonzola

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

Mod De Preparare

Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro

Dacă pepenele galben merge de minune înfăşurat în felii subţirele de prosciutto, înseamnă că nu-i displac deloc combinaţiile cu carne, cu sărat şi iute, iar despre un sos de salată pe bază de miere cu siguranţă nu va avea nimic de obiectat. Acum mai multe zile vă propuneam o amestecătură de salate în care miezul fructului de mango se întâlnea în mod foarte fericit şi gustos cu un piept de pui afumat şi cu alte ingrediente care compuneau un întreg şevalet de gusturi şi arome. Mai jos, discretul pepene galben îţi face apariţia printre foi de salată creaţă, salam de Sibiu şi gorgonzola.

Ingrediente. Pentru două porţii: o salată creaţă (lolo), salam de sibiu – 100 g, branza gorgonzola – 100 g, pepene galben – 100 g, roşii cherry – 10-15 buc, ouă – 2. Pentru dressing: două linguri de miere, o linguriţă de muştar, patru linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, sare, piper.

Salata. Am desfăcut frunzele de salată şi le-am spălat biune, cu apă rece. Le-am scuturat foarte bine de apă şi le-am pus într-un castron mare.

Pentru dressing, am amestecat foarte bine muştarul cu mierea, folosind un tel. Am adăugat pe rând fiecare ingredient, amestecând foarte bine.

Am tăiat roşiile în jumătăţi.

Am tăiat feliile de salam în jumătăţi.

Am scobit cu o lingură miez de pepene galben.

Am tăiat brânza gorgonzola în cubuleţe mici.

Am amestecat toate ingredientele împreună cu dressingul. La final, am adăugat felii de ou fiert.

Fără exaltări de gurmand pătimaş, salata asta este o adevărată explozie de arome. Sosul dulce-acrişor, prospeţimea roşiilor, „seriozitatea” mezelului bune uscat, nobleţea brânzei şi doza de inedit adusă de pepenele galben o califică direct printre salatele consistente ce pot ţine lejer loc de o masă de prânz.

Socoteli. Timp: aprox. 15 minute. Bani: aprox. 7.5 RON / porţie.

Pentru retete si recomandari inscrie-te AICI

Evaluează