Reţete: Paste cu ciuperci

Retetă Reţete: Paste cu ciuperci

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 legaturi pătrunjel
  • piper
  • sare grunjoasă
  • 1 lingura făină
  • 300 ml lapte
  • 500 g ciuperci
  • 400 g paste
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

► Preparare:
1. Se pun pastele să fiarbă. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
2. Separat, se curăță ciupercile şi se spală bine în câteva ape.
3. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele subțiri. Se călesc în uleiul de măsline și se adaugă ciupercile.
4. După ce s-au călit, se pun făina și laptele fierbinte. Se amestecă ușor să nu se formeze cocoloașe și, la final, se adaugă pătrunjelul. Se potrivesc cu sare și piper.
5. Sosul de ciuperci se servește cu paste și pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte