Reţete: Paste cu ciuperci

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 legaturi pătrunjel
  • piper
  • sare grunjoasă
  • 1 lingura făină
  • 300 ml lapte
  • 500 g ciuperci
  • 400 g paste
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

► Preparare:
1. Se pun pastele să fiarbă. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
2. Separat, se curăță ciupercile şi se spală bine în câteva ape.
3. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele subțiri. Se călesc în uleiul de măsline și se adaugă ciupercile.
4. După ce s-au călit, se pun făina și laptele fierbinte. Se amestecă ușor să nu se formeze cocoloașe și, la final, se adaugă pătrunjelul. Se potrivesc cu sare și piper.
5. Sosul de ciuperci se servește cu paste și pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare