À la grec

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 crenguta rozmarin
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Căţeii de usturoi se curăţă şi se zdrobesc bine. Se adaugă peste ei un praf de sare, piper şi se freacă bine. Se toarnă uleiul, puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi vinul.

2. Se adaugă rozmarinul, se acoperă vasul bine şi se dă la rece, timp de 2 ore. Simplu şi uşor de preparat, poate fi folosit la orice tip de salată.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.