Alivenci cu mure

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri mălai grişat
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 400 g brânză proaspătă
  • 200 g smântână
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceaţă de mure
  • 300 g mure
  • 1 plic jeleu de fructe
  • 2 lingurite nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu smântâna şi 3 linguri de zahăr pudră, până se obţine o pastă omogenă.

2. Albuşurile bătute spumă cu 4 linguri de zahăr tos, zeama de lămâie şi zahărul vanilat se amestecă cu gălbenuşurile, făina, mălaiul şi pasta de brânză. Se răstoarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.

3. Când se răceşte, se unge cu dulceaţă de mure şi se acoperă cu fructe proaspete şi jeleu de fructe.

4. Se taie în diferite forme şi se ornează cu fructe proaspete şi nucă de cocos.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.