Amaretti – biscuiți italienești din migdale (fără gluten)

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 albușuri
  • 280 g de migdale măcinate
  • 220 g de zahăr pudră
  • 75 g de pudră proteică
  • 20 ml de lichior Amaretto
  • 1 lămâie
  • zahăr fin pentru modelat

Mod De Preparare

Amaretti sunt biscuiți/fursecuri de origine italiană. Numele provine din limba italiană, amaro înseamnă amar.

Cum se prepară amaretti – biscuiții italienești din migdale

1. Se rade coaja a jumătate de lămâie.

2. Într-un castron se adaugă migdalele, zahărul, coaja de lămâie, lichiorul și se amestecă.

3. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste amestecul preparat anterior.

4. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.

5. În amestec se adaugă și pudra proteică treptat, amestecând ușor. Va rezulta un aluat moale și lipicios.

6. Într-o farfurie întinsă presărați zahărul pudră. Umeziți palmele cu apă și apoi puneți mâna pe zahărul din farfurie.

7. Formați bile mici din aluat și puneți-le în tavă, la distanță mai mare.

8. Fursecurile se vor coace timp de 15 – 20 de minute sau până se rumenesc frumos. Dacă le lăsați prea puțin vor fi moi, iar dacă le lăsați prea mult vor fi tari.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare