Aperitiv cu ou şi carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foaie
  • 200 g margarină
  • sare
  • 2 linguri iaurt
  • 150 g făină
Pentru umplutură
  • 800 g carne tocată
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 2 ouă crude
  • 3 ouă fierte

Mod De Preparare

1. Se cerne făina şi se adaugă peste margarina moale împreună cu un praf de sare şi iaurtul. Se frământă până se obţine o cocă. Se bagă la rece aproximativ cu o oră înainte de a se întinde.

2. Între timp, se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Se căleşte în puţin ulei.

3. Într-un bol, se pune carnea tocată, se adaugă ceapa călită, sare, piper, ouăle crude şi se frământă până se leagă. Separat, se pun şi celelalte ouă să fiarbă.

4. Se scoate coca pentru foaie, se întinde pe planşetă, se aşază în forma de cozonac şi se lasă marginile astfel încât să se poată înfăşura carnea. Se pune carnea tocată, ouăle, se acoperă cu marginile din cocă şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-a copt, se lasă la răcit înainte de a se servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!