1. Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, piper boabe şi oregano. Se fierb 30 minute, apoi se scot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. În supa rămasă, se pune la fiert şi peştele. Se adaugă zeama de lămâie şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. Se scoate apoi şi se lasă deoparte să se răcească.
2. Cartofii şi morcovii fierţi se dau pe răzătoare, iar peştele fiert se desface fâşii. Totul se pune într-un castron şi se amestecă cu usturoiul pisat cu puţină sare, ceapa tocată mărunt, muştarul, ouăle bătute cu puţin piper şi verdeaţa.
3. Se pune compoziţia pe o hârtie de copt unsă cu ulei şi se modelează astfel încât să se obţină o formă cilindrică. Se presară pesmet şi se împătureşte în hârtia de copt. Se aşază într-o tavă şi se coace în cuptorul încins la foc iute, 25-30 minute. După 15 minute, focul se reduce la mijlociu.
4. Se lasă să se răcească, se taie felii şi se serveşte la aperitiv.