Aperitiv exotic cu ananas

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 30 gogoşari de mărime medie
  • 400 g g bulion (un borcan)
  • 250 g zahăr
  • 400 ml ulei
  • 400 ml oţet
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Într-o cratiţă mare, se amestecă uleiul, bulionul, oţetul şi zahărul, se adaugă foi de dafin, sare şi piper după gust.

2. Se pune amestecul pe foc şi, când dă în clocot, se adaugă gogoşarii tăiaţi. Se lasă să fiarbă 30 de minute, amestecând mere.

3. Salata se pune fierbinte în bor­cane, se leagă cu două rânduri de celofan sau se capsează.

4. Borcanele se aşează unul lângă altul, se acoperă cu o pătură şi se lasă să se răcească până a doua zi.

5. Se mai pot adăuga şi două cutii de ananas, cubuleţe, scurs de zeamă în prealabil.

6. Ananasul se adaugă cu 15 min. înainte ca salata să fie gata, apoi se procedează ca la reţeta de bază.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)