Aperitive calde cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahăr
  • 80 g unt sau margarină
  • 1 gălbenuş
Pentru umplutură
  • 150 g brânză telemea
  • 200 g mozzarella
  • 100 g caşcaval

Mod De Preparare

1. Pentru aluat, se pune făina, se formează o adâncitură în care se pune praful de copt, sarea, untul sau margarina şi un gălbenuş. Totul se transformă într-un aluat amestecăndu-se cu mişcări rapide din afară în interior. Se înveleşte într-un şervet umed şi se lasă la frigider cel puţin o oră.

2. Pentru umplutură se taie brânza şi se rade caşcavalul.

3. Se dă drumul la cuptor, la o temperatură de 180° C şi se scoate aluatul din frigider pentru a se pregăti. Se întinde aluatul cu sucitorul pe planşetă şi se formează patru sau mai multe lipii rotunde care se pun pe o tavă unsă cu puţin ulei.

4. Pe fiecare lipie se pune ce brânză preferaţi, pe una mozzarella, pe alta caşcaval, pe alta telemea. Fiecare lipie se strânge la capete astfel încât să aibă forma unor bărcuţe. Se bagă la cuptor şi se lasă să se rumenească.

Nu rata acesta clasica reteta de saratele cu branza!

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.