Aperitive cu somon

Aperitive cu somon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 12 felii pâine
  • 50 ml unt topit sau ulei de măsline
  • 150 g măsline
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g migdale prăjite şi măcinate
  • 2-3 fire ceapă
  • 4 castraveţi
  • 1 lămâie
  • sare
  • 300 g somon afumat uscat
  • 3-4 fire pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se iau feliile de pâine, se stropesc cu puţin unt topit sau cu ulei de măsline şi se bagă în cuptorul cald. Se lasă aproximativ 20 de minute, atât cât să fie crocante la suprafaţă şi moi la mijloc.
2. Crema de brânză se pune într-un bol, se mixează şi se amestecă cu migdalele măcinate. Se adaugă sare, dacă mai este nevoie, şi se lasă la temperatura camerei, astfel încât să se poată întinde uşor.
3. Se curăţă şi se spală ceapa şi castraveţii şi se taie rondele subţiri. Măslinele se scot din saramură şi se lasă 3-4 minute în apă rece iar pătrunjelul se taie mărunt.
4. Se scot feliile de pâine din cuptor, se lasă câteva minute la rece şi se ung cu crema de brânză. Se aşază pe un platou şi se ornează cu feliile de castraveţi, cu fâşiile de somon afumat, măsline, rondele de ceapă verde şi fire de pătrunjel.

Evaluează