Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt.
După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în ulei până ce devine sticloasă.
Peste ceapa călită, se adaugă carnea de vită tocată şi orezul spălat în prealabil. Se stropesc din când în când cu apă călduţă, se condimentează cu sare şi, după ce au fiert, se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se amestecă cu mărarul tocat mărunt şi se condimentează cu piper.
Separat, se decojesc ardeii copţi, se curăţă de sâmburi şi se umplu cu compoziţia de carne. Se aşază în tava tapetată cu unt sau cu puţin ulei şi se bagă aproximativ 20 de minute la cuptor. Se servesc ornaţi cu mărar şi cu smântână.