De Ana Munteanu,
Cum să faci cei mai buni ardei umpluți cu carne de pui:
Spală şi curăţă ardeii de seminţe și fă-le un căpăcel în zona codiței. Între timp, alege și spală orezul și toacă ceapa mărunt.
Începem pregătirea ardeilor umpluți cu carne de pui!
Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.
După asta, vei umple ardeii cu compoziția obținută și îi vei aranja într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.
Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.
Condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.
Ardei umpluți cu carne de pui – rețetă simplă
Muhammara – Pastă de ardei copți cu nuci
Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.
Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă