1. Se pune într-un bol laptele şi oul şi se bat cu puţină sare. Se taie minibagheta cubuleţe şi se pune la înmuiat în această compoziţie. Între timp se spală şi se taie ardeii la capete şi se curăţă de seminţe. Căpăcelele de ardei se taie cu atenţie şi se păstrează ca să se pună deasupra în faza finală.
2. Se taie baconul şi se pune la prăjit în sucul propriu până se rumeneşte, într-o tigaie de teflon. Peste bacon se adaugă şi seminţele de chimen, se toacă ceapa în bucăţi potrivite şi se căleşte împreună cu celelalte ingrediente. La sfârşit se adaugă şi ciupercile tăiate şi se lasă să se călească. Compoziţia se condimentează cu sare şi piper după gust.
3. Se umplu ardeii deja pregătiţi. Se unge tava cu unt sau cu ulei, se aşază ardeii umpuţi, se pune câte un cubuleţ de unt pe fiecare ardei, se acoperă cu căpăcelele păstrate şi se bagă la cuptor la o temperatură de 180° C, timp de 20 de minute. Se ornează cu frunze de busuioc.