1. Se curăţă aripioarele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. După ce s-au scurs, se taie în jumătăţi, se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se înţeapă cu vârful cuţitului pe toată suprafaţa, pentru ca, atunci când se prăjesc, să se pătrundă bine.
3. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi ulei, ca la maioneză. Se adaugă smântâna şi apa minerală. Într-un bol, se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
4. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, apoi se prăjesc aripioarele date în prealabil prin ou bătut şi apoi prin pesmet. Se prăjesc la foc potrivit, ca să se pătrundă şi să se rumenească uniform. Aripioarele se servesc cu sos de usturoi şi diferite salate de legume.