Aripioare de pui în sos de mango

Aripioare de pui în sos de mango

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram de aripioare de pui
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe usturoi granulat
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe făină sau amidon
  • 1 linguriță miere
  • 170 g mango cubulețe
  • 1 - 2 ardei iuți (opțional)
  • ulei

Mod De Preparare

Aripioarele de pui in sos de mango sunt perfecte pentru masa de prânz sau pentru cină. Gustul dulce-acrișor te va face să uiți de aripioarele din fast-food.

Sosul de mango poate fi transformat ușor în variantă mai picantă dacă se adaugă ardei iute.

Cum se prepară aripioarele de pui in sos de mango

  1. Aripioarele se pun într-un castron încăpător.
  2. Se adaugă sarea, o linguriță din usturoiul granulat, piperul, zeama de lămâie și făina sau amidonul. Se amestecă bine totul.
  3. Aripioarele se stropesc cu puțin ulei și se amestecă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază aripioarele. Se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 15-20 de minute.
  4. Cât timp se gătesc aripioarele se prepară sosul de mango. Într-un blender se adaugă mango, o linguriță de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează bine. Cine dorește un sos picant poate adauga și ardei iute.
  5. Într-o cratiță în care s-a pus un strop de ulei se adaugă sosul de mango și se gătește timp de 5 minute amestecând din când în când. Se lasă la răcit.
  6. Când aripioarele sunt gata se pun într-un castron. Se adaugă sosul de mango și se amestecă.
  7. Aripioarele de pui în sos de mango se pot servi alături de o salată sau de orez fiert.
Evaluează