Aripioare picante

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • 100 ml suc de roşii
  • ulei pentru prăjit
  • boia iute
  • boia dulce
  • 1 lingurite chili
  • sare
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita cimbru măcinat
Pentru garnitură
  • salată verde
  • zeama de la o lămâie
  • 2 lingurite ulei
  • 1 praf piper
  • busuioc proaspăt
  • un ardei capia

Mod De Preparare

  1. Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Separat, se pun într-un bol sucul de roşii, sarea, boiaua iute şi dulce, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă şi, cu o parte din sos, se condimentează aripioarele de pui. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră.
  3. Între timp, se spală salata verde şi se taie pentru garnitură. Se pune într-un bol şi se pregăteşte cu ulei, sare, piper şi zeamă de lămâie.
  4. Se pune uleiul la încins în tigaie, apoi se prăjesc aripioarele. Se lasă să se pătrundă şi să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ung apoi cu sosul picant de roşii şi se servesc cu salată, ardei capia şi frunze de busuioc proaspăt.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor