Aroma di Cuba

De Ileana,

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 1 cana zahăr
  • 3 steluţe de anason
  • 4 cuişoare întregi
  • 100 ml rom
  • 1 baton de scorţişoară

Mod De Preparare

1. Se amestecă apa, zahărul, anasonul stelat, cuişoarele şi scorţisoara într-o cratiţă. Se ţin la foc mic, amestecând până ce se dizolvă zahărul. Se măreşte flacăra şi se fierbe (circa 10 minute), fără a amesteca, până ce siropul capătă o culoare aurie.

2. Se lasă să se răcească, se adaugă romul şi se consumă cu gheaţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma