Aroma iubirii

Aroma iubirii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru sorbet
  • 1 kg fragi sau căpşune
  • 400 g zahăr
  • sucul de la o lămâie
Pentru batoane de gheaţă
  • 250 ml apă
  • 100 g coacăze roşii
  • sirop de coacăze sau de căpşune

Mod De Preparare

1. Pentru prepararea batoanelor îngheţate, se amestecă apa cu sirop. Se pregătesc forme pentru gheaţă, în care se aşază, din loc în loc, bobiţe de coacăze. Se pot folosi şi alte fructe. Se toarnă siropul deasupra şi se dau la congelator.

2. Se curăţă fragii sau căpşunele, apoi se zdrobesc, până se obţine o pastă.

3. Se varsă zahărul într-o cratiţă, se adaugă 400 ml apă şi se pune la fiert. Se ia apoi de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă sucul de lămâie şi pasta de fragi şi se amestecă foarte bine. Se toarnă totul într-un vas şi se pune la congelator, cam două ore. Între timp, se scoate şi se amestecă din nou, la fiecare jumătate de oră.

4. Se servesc bile de sorbet, împreună cu batoane îngheţate.

Evaluează