1. Se spală muşchiul de porc în câteva ape, se curăţă de pieliţe şi grăsime şi se pune întreg să fiarbă în apă cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma până se limpezeşte apa.
2. După ce a fiert, se scoate şi se transferă într-o tavă de jena. Se presară un praf de sare, se adaugă o căniţă de supă în care a fiert carnea, se pun căţeii de usturoi şi foile de dafin, se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul încins, să se rumenească.
3. Între timp, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se paseză pulpa de roşii şi se amestecă cu mierea, sarea de mare, scorţişoara, apoi se pun să fiarbă la baie de aburi. Se adaugă fructele, caperele şi se lasă la fiert în continuare până scade la jumătate.
4. Orezul se clăteşte în câteva ape şi se pune la fiert cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic. După ce a fiert, se adaugă puţin ulei de măsline şi un praf de sare. Se scoate muşchiul din cuptor, se toarnă sosul duce acrişor, se ornează cu busuioc şi pătrunjel verde şi se serveşte cu garnitură de roşii umplute cu orez, garnisite cu verdeaţă tocată.