Aspic asortat

Aspic asortat

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2-3 aripioare de curcan
  • 300 g mazăre
  • 2 ouă
  • 3-4 roşii
  • 2 ardei roşii
  • 2 ardei verzi
  • 6 foi gelatină
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 salată verde creaţă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală aripioarele de curcan şi se pun la fiert cu apă şi cu sare, la foc mic. Focul trebuie să fie la aceeaşi intensitate de la început până la sfârşit.

2. Separat, se fierbe mazărea în apă cu sare şi, după ce a fiert, se lasă să se scurgă în sită. Între timp, se fierb ouăle, se taie ardeii fâşii subţiri şi se spală salata.

3. Foile de gelatină se pun să se înmoaie în apă călduţă cu aproximativ o oră înainte de a le folosi. Se curăţă carnea de pe oase, se taie cubuleţe, ouăle se taie rondele şi se aşază în cupe sau în boluri mai mici.

4. Gelatina se pune în zeama de carne, se amestecă bine, se pune şi usturoiul pisat şi se toarnă peste legumele din cupe. Se bagă la rece câteva ore şi se serveşte ca aperitiv.

Evaluează